SPØRSMÅL OM TRUSEKJØP: Maria Kjos Fonn fikk spørsmål fra den 53 år gamle professoren om han kunne kjøpe trusen hennes.
FOTO: SKJERMDUMP FACEBOOK.
SPØRSMÅL OM TRUSEKJØP: Maria Kjos Fonn fikk spørsmål fra den 53 år gamle professoren om han kunne kjøpe trusen hennes. FOTO: SKJERMDUMP FACEBOOK.

Professor beklager seksuelle meldinger til unge kvinner

INNENRIKS

Professor Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger, som sendte grove seksuelle meldinger til flere unge kvinner, ber nå om unnskyldning.

Publisert: Oppdatert: 08.07.17 18:21

Det melder NRK, som har mottatt en sms fra professoren.

«Eg beklager uten atterhald meldingane. Dei var klart upassande. Eg vil understreke at ingen av meldingane blei sendt til eigne studentar. Eg tek det fulle ansvar for det eg har gjort,» skriver Langeland i en tekstmelding til NRK.

Les også: Unge kvinner har mottatt seksuelle meldinger av professor: «Kan jeg kjøpe trusen din?»

Langeland har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

Instituttleder Odd Magne Bakke, som leder Institutt for kultur- og språkvitenskap ved UiS, der Langeland er professor i historie, sier dette til VG om at Langeland nå har lagt seg flat og beklager det som har skjedd:

– Det tar jeg til etterretning. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Bakke, som ikke vil svare på noen andre spørsmål vedrørende denne saken.

Universitetet behandler saken

Universitetet i Stavanger behandler saken, ifølge en uttalelse de har publisert på sine nettsider tidligere i uken.

– Institutt for kultur- og språkvitenskap håndterer saken og vil følge reglene for saksbehandling i det offentlige. UiS forholder seg til at dette er en personalsak som må håndteres korrekt av hensyn til alle parter, skrev Universitetet på sine nettsider onsdag.

– Lovverket tilsier at alle opplysninger i en personalsak er taushetsbelagt. Det er derfor ikke mulig for UiS å gi ytterligere kommentarer om saken i offentligheten nå, het det videre.

Dette er ifølge NRK første gang professoren uttaler seg om saken til media, etter at nettavisen Khrono først omtalte saken på mandag.

– Veldig bra

Forfatter og student ved Universitetet i Oslo, Maria Kjos Fonn (27), mottok i begynnelsen av april flere seksuelle meldinger gjennom Facebooks Messenger-app. Avsenderen var professor Nils Rune Langeland (53).

Hun synes det er positivt at han nå ber om unnskyldning.

– Han har lagt seg helt flat og det synes jeg var veldig bra. Det betyr kanskje at han kommer til å slutte med dette og det er det er det viktigste nå, sier hun til VG.

Hun sier unnskyldningen var etterlengtet siden det har tatt noen dager fra saken først ble omtalt til professoren kom på banen.

Langeland har tidligere blant annet blitt kritisert fordi han uttalte at han hatet pakistanere på Facebook. Saken ble omtalt av NRK i 2014.

Her kan du lese mer om