Raser mot Kleppe

(VG NETT) - Undergravingen av Frp skal stoppes, raste Carl I. Hagen mot Vidar Kleppe på en pressekonferansen mandag. Men Kleppe står på sitt og mener at han ikke har gjort noe galt mot partiet.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Det var en rasende Hagen, som sammen med nestleder Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo, møtte ett fullsatt pressekorps på Frps grupperom på Stortinget mandag.

Carl I. Hagen ga tydelig uttrykk for at det var Vidar Kleppes bekreftende uttalelser om den tredje sex-skandalen i Frp til flere medier, som var den utløsende faktor til hans raseri mot Kleppe.

- På gruppemøtet fredag kom det sterk kritikk mot Kleppe for at han gikk ut i mediene og avslørte et tredje sex-sak, sa en rasende Hagen.

Misnøye

-Flere og flere har vært misfornøyd med de mange utspillene fra Kleppe og hans manglende forståelse av når ham bør holde munn. Jeg ble svært overrasket over å høre hvor stor frustrasjonen egentlig er i stortingsgruppen.

- På møtet fredag ble Kleppe innstendig anmodet om ikke å uttale seg i hytt og vær, men det stikk motsatte skjedde. Han har ikke tatt inn over seg at han hører med på et lag, sa Hagen som oppfordret journalister til å intervjue andre enn Kleppe i Frps stortingsgruppe for å få frem sannheten om partiet.

- Tarvelig

I Kristiansand satt Vidar Kleppe og fulgte pressekonferansen på TV. Han sier at han finner Hagens oppførsel tarvelig og uvirkelig, og han avviser alle påstander om at han skulle være en «edderkopp» som i det skjulte arbeider for å overta kontrollen i partiet.

-Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i denne beskrivelsen. Det er ikke jeg som har bedrevet sex-overgrep i Frp, sa Vidar Kleppe i en kommentar til TV2.

- Unnlatelsessynd

- Det hele er helt uvirkelig. Nå skal man tydligvis snu på rollene å gjøre meg til overgriper og en fare for partiet, sa en rystet Kleppe, som mener det ville ha vært en unnlatelsessynd å ikke bekrefte det tredje sex-overgrepet.

Carl I. Hagen er av en helt annen oppfatning av Kleppes uttalelser til flere medier om den tredje sex-skandalen som er opprullet i Frp på kort tid.

«Personalsak»

Hagen mente at dette var såkalt personalsak som burde håndteres internt uten noen innblanding utenfra.

- Den innvolverte jenta ville ikke ha noen offentlighet rundt saken, sa Hagen på dagens pressekonferanse.

Eksklusjon

Carl I. Hagen ville ikke si noen hva som nå kommer til å skje med Vidar Kleppes fremtid i partiet og men han signaliserte sterkt at Vidar Kleppes fremtid i stortingsgruppa kan være svært usikker.

-Vi har fått klarsignal fra landsstyret til å bekjempe en type virksomhet som har som mål å undergrave tilliten til partiets ledelse og valgte organer. Og vi vil gjøre det som er nødvendig, sa Hagen.

Torsdag vil arbeidsutvalget drøfte hvordan resolusjonen skal følges opp i praksis.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder