DREPT PÅ SITT LEGEKONTOR: Fastlegen Stein Sjaastad. Foto: Terje Bringedal

- Oppsøkte ikke legen på grunn av asylsøknaden

(VG Nett) Kamel Mellah (37) skal ikke ha oppsøkt legen Stein Sjaastad i forbindelse med sin asylsøknad.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Legen Stein Sjaastad (58) ble drept inne på Centrumsklinikken i går formiddag. Asylsøkeren Kamel Mellah fra Algerie er siktet for drapet.

Enkelte medier har rapporter at han var utvist fra landet og ønsket en legeattest i forbindelse med dette. Dette tilbakeviser Mellahs advokat som har bistått ham i asylsaken, Line Evensen, til VG Nett.

- Han oppsøkte ikke legen for å få en attest til sin asylsøknad. Det vet jeg med sikkerhet. Men jeg kan ikke nå gå inn på hvorfor han kontaktet legen, det er taushetsbelagte opplysninger, sier advokat Line Evensen.

Hun vil ikke gå inn på hvordan hun vet dette og vil heller ikke kommentere opplysningene om at hun og Mellah tekstmeldet før drapet i går.

Ville saksøke

DRAPSSIKTET: Kamel Mellah er siktet for å ha drept legen Stein Sjaastad inne på et legekontor i Oslo. Foto: Politiet

- Det er for tidlig i saken til at jeg kan gå inn på dette nå, sier Evensen.

En time senere sa hun til TV 2 Nettavisen at Kamel Mellah ville saksøke Sjaastad.

- Han fortalte til meg at han ønsket å gå til sak mot legen fordi han følte seg feil behandlet. Da fortalte jeg ham at jeg måtte ha mer dokumentasjon i forhold til det legen hadde gjort, sier Evensen til TV 2 Nettavisen.

Hun har sagt seg villig til å bistå Mellah som advokat og forsvarer men har ennå ikke hørt noe om dette fra politiet.

Avhøres i dag
Politioverbetjent Terje Kristiansen hos voldsavsnittet i Oslo politidistrikt sier til VG Nett at de nå arbeider med å finne en advokat til den siktede.

- Noen av de advokatene som har bistått Mellah i asylsaken kan være aktuelle, men det er ennå ikke oppnevnt en forsvarer, sier Kristiansen.

Politiet har ennå ikke avhørt Mellah, men regner med å få avhørt ham i løpet av dagen.

- Dermed kan det se ut til at det ikke blir fengslingsmøte før fredag, opplyser Kristiansen til VG Nett.

Innlagt på psykiatrisk sykehus
Kamel Mellah skal i lengre tid fått behandling for psykiske problemer. På et tidspunkt skal han ha vært så psykisk syk at han ble innlagt på psykiatrisk avdeling ved Nordlandssykehuset i Bodø. Inntil for et halvt år siden bodde han på asylmottaket i Mosjøen i Nordland. De ansatte her opplevde ham som svært vanskelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder