7000 I SPEKTRUM: Stemningen var elektrisk under kristenarrangementet i Oslo Spektrum lørdag. Foto: Marion Haslien

Her hengir 7000 kvinner seg til Jesus

(VG Nett) Rundt 7000 kvinner fylte Oslo Spektrum for å hengi seg til Jesus lørdag. - Naivt, sier Human-Etisk Forbund.

  • Harald Amdal

- Det var en veldig rolig stemning - selv om rundt 7000 mennesker var til stede på møtet om kvelden. En kunne faktisk ha hørt om en knappenål hadde falt, beskriver fotograf Marion Haslien overfor VG Nett.

Nordmenn over hele landet - nesten bare kvinner - tilbrakte hele lørdagen i Oslo Spektrum for å overvære «Just Give Me Jesus»-arrangementet. I tillegg kom tilreisende fra blant annet Afrika og USA.

Dette er utvilsomt en av historiens største kristelige samlinger i Norge. For første gang har kvinner fra alle kristne kirkesamfunn og kristenorganisasjoner i landet gjort noe sammen.

Jesus kommer tilbake

Det store trekkplasteret til arrangøren JesusKvinner var Anne Graham Lotz - datteren til den mer kjente amerikanske kristenforkynneren Billy Graham. Hun er frontfigur i «Just Give Me Jesus»-konseptet.

ANNE GRAHAM LOTZ: Datteren til den kjente kristne forkynneren Billy Graham la vekt på fremtiden i predikasjonen sin. Foto: Marion Haslien

Graham Lotz la i sin predikasjon blant annet vekt på hva som vil skje når Jesus, etter hennes mening, vender tilbake og hva Gud vil med oss mennesker på jorda. Bibelstudium, lovsang og forbønn var andre ingredienser under arrangementet.

- Vi kvinner har en unik mulighet til å påvirke de forskjellige kristne verdiene, predikerte hun.

Pressekontakt for JesusKvinner, Anne Gustavsen, sier til VG Nett at det i syv uker fremmover blir arrangert lokale samlinger rundt om i landet, der en vil ta utgangspunkt i budskapet til Anne Graham Lotz.

Pengegaver

Opplegget i Oslo spektrum var gratis. Gjennom frivillige pengegaver fra flere av landets menigheter kunne arrangementet gjennomføres.

«Just Give Me Jesus»-konseptet er godt kjent i kristne kretser i store deler av Skandinavia.

- Naivt

Informasjonssjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund mener generelt det er naivt av kristne å samle seg rundt karismatiske personer.

Men han presiserer at han ikke er negativ til verken Anne Graham Lotz eller faren hennes i denne sammenheng.

- Vi har religionsfrihet i Norge, og Human-Etisk Forbund bør egentlig ikke ha meninger om en slik lovlig tilstelning som ble arrangert i Oslo Spektrum lørdag, avslutter han.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder