Politiet lot beruset overlege kjøre videre

(VG Nett) Overlegen i Harstad drakk konjakk og tok tre Ibux før han satt seg i bilen for å besøke en pasient.

Bjørn Lecomte
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Politiet lot legen kjøre til politistasjonen med 1,46 i promille.

Det var en bekymret bussjåfør i Harstad som reagerte på at bilen legen kjørte vinglet på veien. Etter at legen kjørte over en midtrabatt, ringte bussjårføren til politiet.

- Han kunne være en fare for hvem som helst, sier bussjåføren til HT.no.

Tok nøklene fra legen

Harstad Tidene melder om at legen sjanglet til minibanken og så satte seg i bilen igjen. Den observante sjåføren banket da på ruten og nappet nøklene ut av bilen til legen.

- Jeg sa at det var min borgerplikt å stoppe ham, sier han til HT.no.

Sjokk for vitner

Men da politiet dukket opp, ventet et sjokk for den sjåføren og en kollega. Politiet samtalte litt med legen, og til vitnenes forferdelse satte politimannen seg i passasjersetet - mens den fulle legen selv fikk kjøre til politistasjonen.

- Vi ble bare stående og riste på hodet. Det er ikke langt fra minibanken til politihuset, men at en som mistenkes for promillekjøring får kjøre videre? Det er noe av det sykeste vi har sett, og vi ville ikke helt tro det. Mannen var jo tydelig påvirket, sier de to yrkessjåførene til HT.no.

På stasjonen viste utåndingsprøven at overlegen hadde 1,64 i promille.

Trondenes tingrett har, ifølge Harstad Tidene, dømt overlegen til fengsel i 18 dager og en bot på 90.000 kroner. Den konjakkglade legen fikk også inndratt førerkortet for to år, men kan etter de to årene kjøre opp på nytt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder