RÅKJØRING: Bilen med samferdselsminister Liv Signe Navarsete skal ha holdt 110 km/t i 80-sonen i Lærdal. Foto: Scanpix

Vil etterforske påstått råkjøring

Politiet skal etterforske den påståtte råkjøringa til samferdselsminister Liv Signe Navarsetes sjåfør på en tur til Lærdal.

- Først vil vi prøve å få kontakt med journalistene og høre hva som har gått for seg, sier politiinspektør Ronny Iden i Sogn og Fjordane politidistrikt til Nationens nettutgave.

Ifølge avisen lå privatbilen til Liv Signe Navarsete (Sp) i 110 kilometer i timen i 80-sonen i Borgundtunnelen, samt 80 kilometer i timen i 60-sonen nær Lærdal sentrum.

Avisas journalister fulgte i bil bak ministeren, som var i hjemkommunen Lærdal i Sogn og Fjordane onsdag i forbindelse med åpningen av ny E16 mellom Voldum og Borlaug.

Politiinspektør Iden mener det ville skapt reaksjoner hvis politiet ikke hadde valgt å se på saken, og ønsker derfor å snakke med journalistene som har skrevet om den fartsfylte kjøreturen.

Navarsete sier til NRK at hun ikke så på speedometeret under turen, og at hun heller ikke følte at bilen kjørte for fort.

Det var seniorrådgiver Dag H. Nestegard, som var sjåfør på turen, og han beklager saken.

- Jeg prøver å kjøre i henhold til loven. Hvis jeg var over fartsgrensa, må jeg beklage det, sier Nestegard, som synes det er urimelig å klandre samferdselsministeren for kjøringen hans.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder