Stengte fjelloverganger i sør

En rekke fjelloverganger i Sør-Norge er stengt på grunn av uvær, i tillegg til at det er kolonnekjøring flere steder. Politiet i Telemark melder om glatte veier.

  • Nora Evensmo Hvistendahl

Tidlig onsdag morgen fører det dårlige været til stengte veier over Hardangervidda, Haukeli, Strynefjellet, Vikafjellet, Lifjellet og på strekningen Hol-Aurland og Tyin-Årdal. I tillegg er det kolonnekjøring flere steder.

E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedal er de eneste åpne strekningene mellom Vestlandet og Østlandet. Men ved begge overgangene er det kolonnekjøring.

Full oversikt over hvor det er kolonnekjøring finner du her.

Meteorologisk institutt melder også om vanskelig kjøreforhold på fjellovergangene i: Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

– Fra tirsdag ettermiddag vil vind og snø gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. Vinden minker onsdag kveld, skriver instituttet på nettsidene sine.

I Trøndelag er det meldt om storm natt til onsdag, som skal avta til sterk kuling på morgenen, opplyser meteorologisk institutt. Adresseavisen melder likevel at stormen ikke ble så sterk som ventet.

Disse fjellovergangene er stengt som følge av uværet (klokken 8):

– Rv. 15 Strynefjellet

– Ev 134 Haukelifjell

– Rv 7 Hardangervidda (åpnes ikke i dag)

– Rv 13 Vikafjellet (åpnes ikke i dag)

– Rv 15 Strynefjellet

– Fv 50 Hol - Aurland

– Fv 53 Tyin - Årdal

– Kjør forsiktig

Uværet byr også på glatte veier. Politiet i Telemark opplyser at de har hatt tre trafikkulykker som følge av glatte veier i Midt-Telemark.

– Folk må kjøre veldig forsiktig, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt til VG.

I natt måtte også redningsmannskaper evakuere en større turgruppe etter at det gikk et skred i området Nord for Geilo, som kom fra en videregående skole, skulle sove i snøhule. Ingen kom til skade i forbindelse med skredet.

Også på sjøen har naturkreftene gjort seg gjeldende. I Molde førte storm og høye bølger til at verken nordgående eller sørgående hurtigruteskip klarte å legge til kai, melder NRK.

MS Nordkapp kansellerte anløpet i Molde og fortsatte sørover, mens Spitsbergen gjør et nytt forsøk onsdag morgen. Deretter setter skipet kursen rett mot Rørvik, uten å gå innom Kristiansund eller Trondheim.

Statens vegvesen melder også om problemer med flere ferjesamband som følge av uværet. Ferjesambandene Hundeidvika - Festøya og Garten - Storfosna - Leksa - Værnes er blant dem som opplever innstillinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder