SVERIGE: Tusenvis av svensker demonstrerte i Stockholm mot seksuell trakassering og overgrep i kjølvannet av #metoo-kampanjen Foto: Claudio Bresciani/tt NTB scanpix

Skal undersøke sextrakassering i norsk mediebransje

I kjølvannet av #metoo-kampanjen skal Mediebedriftenes Landsforening kartlegge hvor utbredt seksuell trakassering er i norsk mediebransje.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I Sverige har kampanjen #metoo ført til interne og eksterne etterforskninger av ansatte i TV4, SVT og Aftonbladet. I en kommentar har også Aftenposten-redaktør Sarah Sørheim fortalt om sin opplevelse av seksuell trakassering fra en norsk medieleder.

Sverige: Ny anklage mot SVT-programleder.

Nå skal Mediebedriftenes Landsforening (MBL) kartlegge hvor utbredt seksuell trakassering er i norsk mediebransje, skriver nettstedet Kampanje.

I Sverige avdekket en tilsvarende undersøkelse at hver tredje kvinnelige lederskribent, kronikkforfatter, sjefredaktør og kommentator vurderer å slutte med journalistikken som følge av trakasseringen de utsettes for i jobben.

– Jeg liker å tro at tilstanden er bedre her, og at vi er kommet lenger med likestillingen, sier MBL-leder Randi S. Øgrey til Kampanje.

Styrelederen i Norsk Redaktørforening, Harald Stanghelle, sier til NRK at han tror miljøet er «for gjennomsiktig» til at det som er avdekket i mediebransjen i Sverige og USA, kunne skjedd her i landet.

#Metoo-kampanjen startet som følge av anklagene mot Hollywood-produsent Harvey Weinstein.

Menn svarer på #metoo-kampanjen: #howiwillchange

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder