BMW-BREKK: Slik så bilen til John Wahlstrøm ut da han skulle hente bilen på Gardermoen i starten av oktober. Foto: JOHN WAHLSTRØM / PRIVAT

Over 200 BMW-brekk siden i sommer

Siden i sommer er det registrert over 200 innbrudd i BMW-er i Sør-Norge. Politiet tror utstyr og deler havner i Øst-Europa.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Foreløpig er ingen pågrepet, men politiet tror det er østeuropeere som står bak, melder NRK.

– Tyvene er flinke til å skjule sporene sine. De opererer på natten, og i flere politidistrikter fra den ene dagen til den andre. Det vet hvordan dette skal gjøres. De er profesjonelle og veldig raske, sier politioverbetjent Stig Vasbø.

Stor VG-spesial: Slik endte politiet opp med BMW

– Åpenbart et marked

Han leder etterretning- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo, og sier navigasjonsanlegg, ratt, airbager og lykter er noe av det tyvene er ute etter.

– Dette transporteres sannsynligvis til Øst-Europa hvor det blir installert i andre biler. Det er åpenbart et marked for dette akkurat nå.

I Sverige har det vært opp mot 1000 lignende tyverier, sier overbetjenten og forteller at politiet samarbeider med kollegene på den andre siden av grensen.

Les også: Denne BMW-nyheten kommer neste sommer

BMW-brekk på Gardermoen

I starten av oktober skrev VG om at det i løpet av en helg ble oppdaget innbrudd i flere nyere BMW-er på en parkeringsplass ved Gardermoen flyplass.

Johan Wahlstrøm var én av bileierne som hadde blitt utsatt for de frekke tyvene.

– Dette er helt klart proffe folk. De har knust en rute og systematisk tatt med seg multifunksjonsrattet, instrumentpanelet og verdifullt løsøre. De lot bankkort ligge siden de ikke hadde pinkoden, men tok kontantene, sa han til VG den gangen.

Les også: Sint taxisjåfør krasjet inn i konkurrentens bil

Flere artikler

  1. Politiet advarer om bande: Nye BMW-innbrudd på Vestlandet

  2. Ti bilbrekk på Gardermoen i helgen – etterforskes i sammenheng med BMW-bande

  3. Politiet om BMW-brekkene: Stjålet verdier for 24 millioner

  4. Politiet advarer mot BMW-bander

  5. Frykter ny BMW-bande

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder