RUSSETREFF: Tryvann har vært et fast møtested for russen i Oslo i flere år. Bildet er fra et av arrangementene i 2008. Foto: Krister Sørbø VG

Siktet for voldtekt av russejente

En mann er pågrepet for å ha voldtatt en medruss under nattens russetreff på Tryvann i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mannen ble pågrepet av politiet i dag tidlig etter at kvinnen hadde varslet om voldtekten. Den skal ha skjedd i skogen på Tryvann ved 01.30-tiden. Nattens arrangement var den siste festen på Tryvann for årets russekull.

– Både fornærmede og siktede er russ. De 18-19 år gamle, forteller vaktleder Arne Kaspersen ved Krimvakta i Oslo-politiet til VG.

Den fornærmede kvinnen ble avhørt i natt, mens siktede vil bli avhørt senere i dag. Politiet har også sikret tekniske bevis på åstedet.

De to skal ikke ha kjent hverandre fra tidligere, men under en samtale med kvinnen på legevakta fikk politiet informasjon som gjorde at de kunne pågripe mannen de mener utførte voldtekten.

Les også: «Rulling», «konsept» og «dekknavn»: Slik er russelivet 2016

I Trondheim etterforsker også politiet en voldtekt som skal ha skjedd i natt. I kvinne i 20-årene har opplyst at hun ble voldtatt på Byåsen. Kvinnen var svært medtatt og politiet ser alvorlig på hendelsen.

Tidligere denne uken ble det kjent at en mannlig russ var siktet for voldtekt av en kvinne utenfor Vikingskipet på Hamar. Fornærmede var ikke selv russ.

I Bergen skal en jente ha blitt voldtatt i forbindelse med en uoffisiell russesamling i Hordnesskogen natt til 1. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder