SIKTET: Alf Henrik Christensen er siktet i en grov narkotikasak. Bildet er fra 2006. Foto: NTB/SCANPIX

Nokas-raner pågrepet i grov narkotikasak

Nokas-raneren Alf Henrik Christensen er på nytt involvert i grov narkotikakriminalitet etter at han ble pågrepet i en båt i Arendal med om lag 130 kilo hasj, får VG opplyst.

Ifølge VGs opplysninger, kom Nokas-raneren med båt fra Hirtshals i Danmark. Han erkjenner straffskyld, heter det i kjennelsen.

– Det er ikke så mye å si. Jeg er tatt på fersk gjerning, sa Alf Henrik Christensen til Fædrelandsvennen, etter han ble fremstilt for varetekstfengsling fredag morgen.

I kjennelsen skriver retten at Christensen holdes varetektsfengslet inntil annet blir bestemt av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 6. september.

Tre siktede i saken

Politiet har pågrepet og siktet ytterligere to personer i narkotikasaken. Alle ble fremstilt for fengslig fredag.

Mannen som ble pågrepet sammen med Nokas-raneren i båten, erkjenner også straffskyld og holdes også varetekstfengslet inntil videre.

les også

Sult-tiltalt om Nokas-Christensen: – Kom til meg og spurte om hjelp

Den tredje siktede, en mann i 40-årene, er tidligere domfelt for alvorlig kriminalitet og ble også varetektsfengslet i fire uker.

– Han nekter straffskyld, sier vedkommendes forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til VG.

Politiadvokat på saken, Cecilie Pedersen Hille, sier til VG at hun ikke vil kommentere saken.

les også

Nokas-Christensen hevder han fikk 150.000 av Betew: – Kunne være Nokas-penger

Dømt i Sult-saken

5. april i 2004 ble Norgeshistoriens største ran begått ved tellesentralen Nokas i Stavanger sentrum. Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept, og ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner.

Totalt 15 menn ble dømt til fengsel for å ha deltatt eller medvirket til ranet.

I slutten av oktober i 2014 ble en av ranerne, Metkel Betew, løslatt fra forvaringsdommen på 16 år. Politiet i Oslo mistenkte raskt at Betew planla nye straffbare forhold, og etablerte derfor etterforskningen «Operasjon Sult» i all stillhet.

Politiet: Slik avslørte vi Nokas-Betew og narkoligaen hans

Den nesten ett år lange etterforskningen førte til at totalt 13 personer ble tiltalt for blant annet narkotika, planlegging av ran, planlegging av drap og drapsforsøk.

En av dem var Christensen, tiltalt for forsøk på å smugle hasj fra Nederland til Norge med seilbåt. I retten i 2017 hevdet Christensen at han planla et skuespill, og at han aldri hadde som formål å nå Nederland.

Sult-tiltalt: Slik lurte vi Nokas-Betew

Han erkjente ikke straffskyld, men ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og ti måneder for å ha medvirket til forsøk på innførsel av 50 kilo hasj. Christensen anket til Borgarting lagmannsrett, og venter fremdeles på dommen her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder