En person omkom under en utrykning i Kvinesdal i Vest-Agder i sommer. Undersøkelser viser av en av fem i brannbilen brukte bilbelte, opplyser Havarikommisjonen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal

Bare én av brannmennene brukte bilbelte da Frank Oddvar Thoresen (59) omkom under en utrykning i Kvinesdal i Vest-Agder, opplyser Statens havarikommisjon.

NTB

Undersøkelser har vist at det kun var føreren av brannbilen som brukte bilbelte, skriver Lister24.

En brannbil kjørte av veien da den rykket ut på et mulig livreddende oppdrag søndag 14. juli. Ulykken skjedde på Vesterdalsveien på fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal i Vest-Agder.

les også

Brannbil i alvorlig ulykke – én person bekreftet omkommet

I brannbilen satt fører og fire passasjerer. En av passasjerene ble kastet ut av førerhuset og omkom av skadene han ble påført, skriver Statens havarikommisjon i sin rapport.

Føreren og det øvrige mannskapet kun fikk lettere skader. To av dem ble kjørt til sykehus.

les også

Brannbilen kjørte for å redde liv – kom trolig utfor asfaltkanten

– Det er viktig at alle skjønner betydningen av å bruke bilbelte, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Statens havarikommisjon.

Dette er den eneste informasjonen Havarikommisjonen har offentliggjort fra sine undersøkelser. Videre undersøkelser skal dokumentere hendelsesforløpet og avdekke årsaken til ulykken.

Brannbilen traff en stein eller en fjellnabb i grøften. Brannbilen fikk store materielle skader som følge av sammenstøtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder