GIKK AV: Bjørn Erikstein gikk av som administrerende direktør i Oslo universitetssykehus mandag denne uken. Foto: Frode Hansen

OUS-krangelen: Avgått direktør blir spesialrådgiver - får med seg millionlønn

Bjørn Erikstein trakk seg som direktør for OUS etter krangelen om nedleggelse. Nå går han rett over i stilling som spesialrådgiver i Oslo sykehusservice, og tar med seg 80 prosent av direktørlønnen.

Erikstein valgte selv mandag å trekke seg fra stillingen som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, etter et langvarig ekstraordinært styremøte.

Bakteppet var at mange ansatte hadde uttrykt mistillit som følge av avgjørelsen om å legge ned Ullevål sykehus.

Allerede 1. juli går han over i en stilling som spesialrådgiver i Oslo sykehusservice. Det går frem av Eriksteins sluttavtale.

– I hans arbeidsavtale har han mulighet for å gå over i en annen stilling, med 80 prosent av sin lønn, sier styreleder i Oslo universitetssykehus, Gunnar Bovim, til VG.

les også

OUS-direktør trekker seg

I 2018 hadde Erikstein en lønn på rundt 2,2 millioner kroner. Med den som utgangspunkt blir den nye lønnen dermed på omtrent 1,7 millioner kroner.

I utgangspunktet gjelder den nye arbeidsavtalen for ett år, forteller Bovim, men legger til at styret ikke dikterer hvor lenge Erikstein skal være ansatt i sin nye jobb.

VG har vært i kontakt med Erikstein tirsdag, som ikke ønsker å kommentere saken.

«Partene er enige om at Bjørn Erikstein fratrer som administrerende direktør fra og med 1. juli 2019 og at han i henhold til sin arbeidsavtale fra samme tidspunkt trer inn i stilling som spesialrådgiver i Oslo sykehusservice, Oslo universitetssykehus HF», heter det i sluttavtalen.

Brev om mistillit

Gårsdagens styremøte ble holdt som følge av et brev fra en lang rekke tillitsvalgte, som uttrykte mistillit overfor direktøren. Konklusjonen ble at styret hadde fortsatt tillit til Erikstein, men direktøren valgte likevel å slutte i jobben fra 1. juli.

– Det er en samlet vurdering som jeg har gjort og som jeg har brukt litt tid på. Prosessen startet uker før dette brevet kom. Det har vært et stort trykk mot meg som person, jeg tenkte at nå er nok nok, sa Erikstein til NTB mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder