I MOLDE: Cruiseskipet Viking Sky ligger nå i Molde havn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Viking Sky-rederiet beklager

Rederiet Viking Ocean Cruises ber om unnskyldning til gjestene sine. Samtidig hyller de mannskapet om bord på cruiseskipet etter ulykken lørdag.

 • NTB

Artikkelen er over ett år gammel

I 14.00-tiden lørdag 23. mars sendte cruiseskipet Viking Sky ut en mayday-melding om motorstans på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal.

Det var svært høye bølger og vind opp mot liten storm i området. Været var så ille at to redningsskøyter som skulle bidra, måtte snu av hensyn til egen sikkerhet.

Totalt har 27 personer blitt behandlet på sykehus i Molde og Kristiansund etter hendelsen. Tilstanden betegnes mandag som alvorlig for en av disse.

Bakgrunn: Slik var det dramatiske døgnet for Viking Sky

I kjølvannet av hendelsen har Viking Sky kommet med en uttalelse, på vegne av Torstein Hagen (76), milliardær-rederen som eier Viking-rederiene. Han beklager til alt gjestene har vært gjennom de siste dagene.

– De siste døgnene har vært både dramatiske og hektiske for gjester og mannskap om bord i Viking Sky. Jeg vil gjerne få be om unnskyldning for alt gjestene våre har vært gjennom, sier Hagen.

«Viking Sky» traff havbunnen i 2018

– Jeg kan heller ikke si mange nok ganger hvor stor pris jeg setter på den innsatsen som er gjort av norske redningsmannskaper, ledet av Hovedredningssentralen Sør-Norge, og rette en takk til folket langs Møre-kysten for som har tatt våre gjester imot med åpne armer og omsorg. Jeg vil også få benytte anledningen til å berømme mannskapet om bord på Viking Sky for deres enorme innsats.

Viking Sky har nå begynt en intern undersøkelse av hendelsen, og deres mål er å etablere en komplett og helhetlig forståelse av hva som har skjedd. I tillegg vil de støtte politiets, Sjøfartsdirektoratets og Havarikommisjonens arbeid.

Les mer om ulykken her.

Les også

Mer om

 1. «Viking Sky»-ulykken
 2. Cruiseskip
 3. Molde
 4. Møre og Romsdal
 5. Torstein Hagen

Flere artikler

 1. Første tilsyn gjennomført på «Viking Sky»: Roser mannskapet

 2. Viking Sky har ankommet Molde: – Endelig!

 3. Sjøfartsdirektoratet undersøker om flere skip kan få samme problem

 4. Kona til «Viking Sky»-kapteinen: Imponert over mannskapet

 5. Forsvaret: – Utfordringer helt på kanten av hva redningshelikoptre kan klare

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder