Her er Hege Haukeland Liadal sammen med partileder Jonas Gahr Støre i Haugesund i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix

Aftenposten: Ap-politiker leverte fiktive reiseregninger

Arbeiderpartiets Hege Haukeland Liadal har krevd tusenvis av kroner fra Stortinget for en rekke reiser som aldri har funnet sted.

Hun har også fått penger for å ha vært på familiens hytte og på private reiser i utlandet. Det skriver Aftenposten tirsdag kveld.

I reiseregninger for over 60.000 kroner har Aftenposten funnet at Liadal har vært et annet sted enn det hun har oppgitt, eller at hun har fått penger for å ha vært hjemme, på hytta eller på private reiser.

les også

Stortinget anmelder Keshvari for falske reiseregninger

Legger seg flat

Aftenposten skriver at de har sendt en detaljert oversikt over funnene til Liadal 1. april, og hun har fått mulighet til å kommentere disse skriftlig, etter eget ønske.

– Jeg har oppdaget feil, og det beklager jeg. Det er jeg lei meg for, og i tråd med at jeg har tatt kontakt med reisekontoret og oppklart der det har oppstått feil, betaler jeg det tilbake, sier Liadal.

– Jeg skal være nøye fremover og legger meg helt flat, sier hun.

Hun legger til at det kan være vanskelig å forstå reiseregningssystemet, og at «det er ikke alt som er like åpenbart alltid».

Også Frp

I fjor høst innrømmet den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari å ha oppgitt en rekke falske reiseregninger. Til sammen var Stortinget fakturert for reiser til en verdi av 290.000, som ikke kan dokumenteres.

les også

Frps Keshvari beklager falske reiseregninger

En stor gjennomgang Aftenposten foretok viste at Stortinget hadde utbetalt penger til Frp-politikeren for reiser han aldri hadde foretatt.

Avisen avdekket at Keshvari har levert udokumenterte krav på minst 36.000 kroner i reiseutgifter, mens det kan dokumenteres at han i tidsrommet han fakturerer for i realiteten har oppholdt seg i hovedstaden.

Parlamentarisk nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, kommenterer avsløringen slik tirsdag kveld.

– Dette er nytt for partiledelsen i kveld. Det er bra at Hege beklager og sier at hun vil at dette skal bli rettet opp. Vi forutsetter at Stortingets regelverk følges. Brudd på dette er alvorlig, og derfor er det viktig at Stortinget ser på dette slik at alle fakta kommer på bordet. Vi vil også følge opp med Hege og få en forståelse av det som har skjedd.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder