LETER ETTER TO: Politiet har fått vitnebeskrivelser av to personer som settes i sammenheng med skyteepisoden.

LETER ETTER TO: Politiet har fått vitnebeskrivelser av to personer som settes i sammenheng med skyteepisoden. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Mann skutt på åpen gate i Oslo - politiet har ingen mistenkte

Politiet jakter to mulige gjerningspersoner etter at en mann i begynnelsen av 30-årene fikk et skudd i foten i morgentimene torsdag.

Politiet fikk melding om at én person var skutt i foten 06.56 torsdag. Fornærmede er fraktet til sykehus uten kritiske skader, opplyser politiet på Twitter.

– Vi har vitneopplysninger om at to personer har løpt fra stedet, og vi søker etter disse i området, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand, til VG.

Hendelsen skjedde på åpen gate på Nedre Grünerløkka i Oslo.

– En av våre hypoteser er at dette ikke var et tilfeldig møte mellom personene, sier Hekkelsrand.

AVHØRER VITNER: Politiet jobber med å avhøre vitner, samtidig som de gjør tekniske undersøkelser. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Han forteller at politiet jobber bredt og forsøker å innehente tekniske bevis, blant annet video fra overvåkingskameraer i området. Politiet jobber parallelt med vitneavhør.

– Vi har en veldig vag beskrivelse av gjerningsmennene. Det skal dreier seg om to somaliere som var kledd i mørke klær og som løp fra stedet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

To timer etter skyteepisoden har politiet ikke pågrepet noen, skriver de i en oppdatering på Twitter.

– Fornærmede er til behandling på sykehus, hvor han ikke fremstår alvorlig skadet. Han er ikke avhørt av politiet ennå, står det i meldingen.

Politiadvokat Krister Gangsø forteller til VG i halv ett-tiden torsdag at politiet fortsatt ikke har noen mistenkte. Fornærmede er fortsatt til operasjon på sykehuset.

– Vi har snakket med vitner, men har ingen klarere beskrivelse av gjerningspersoner. Vi jobber bredt med andre etterforskningsskritt, som å hente inn video fra stedet, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder