En politimann går forbi restene av et kjøretøy etter bombeangrepet utenfor et hotell i Mogadishu torsdag i forrige uke. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix

Familiefar fra Tolga drept av bilbombe i Somalia

En mann fra Tolga i Hedmark skal være blant de drepte etter en bilbombe i Somalias hovedstad Mogadishu i forrige uke.

Mannen skal ha vært en av minst elleve personer som ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor et hotell i Mogadishu torsdag i forrige uke, skriver Aftenposten. 16 personer ble skadd i angrepet.

Nyhetsbyrået Reuters har meldt at minst 15 personer ble drept og minst 17 skadet. Den Al Qaeda-koblede gruppen al Shabaab har tatt på seg ansvar for angrepet.

Familiefaren fra Tolga skal ha vært i Somalia for å besøke sin syke far, ifølge Arbeidets Rett, som først omtalte saken.

Mannen har bodd i Tolga i mange år. Kommunen iverksatte sitt kriseteam fredag morgen. Rådmann Siv Stuedal Sjøvold i Tolga opplyser til Aftenposten at kommunen ikke har fått informasjon om dødsfallet fra Utenriksdepartementet eller politiet.

– Utenriksdepartementet har ingen informasjon som tilsier at norske borgere skal ha vært berørt av eksplosjonen i Somalia i forrige uke, skriver pressekontakt Guri Solberg i en tekstmelding til VG.

Mannen etterlater seg kone og flere barn på Tolga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder