Nye tall: Totalt 19 corona-smittede i Norge

Ytterligere fire personer har testet positivt for coronaviruset, og dermed er det totalt 19 personer som er smittet av viruset i Norge.

 • Carina Hunshamar
 • Synne Eggum Myrvang

Artikkelen er over 161 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Folkehelseinstituttet opplyser at tolv av tilfellene er i østlandsområdet, inkludert fem ved øyeavdelingen på Oslo universitetssykehus. Seks av tilfellene er i Bergen, og ett i Tromsø.

Ifølge Folkehelseinstituttet har alle tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet. Alle de smittede er hjemmeisolert og blir fulgt opp av lokal helsetjeneste.

Bli oppdatert: Ti spørsmål og svar om viruset

En av de smittede er en lærer ved Etterstad videregående skole i Oslo. Det bekrefter rektor Elin Stavrum til VG tidligere søndag.

VG har snakket med den smittede læreren, som hverken er syk eller har symptomer, og ikke har behov for å tilføye noe mer.

– Skolen holder åpent som vanlig i morgen mandag. Det er ingenting som gjør det nødvendig å holde stengt, sier rektoren.

Coronavirus og smitte hos barn: Dette vet vi

VG har sett en SMS som er sendt ut av rektor, hvor det blant annet står at de har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet, og at «rådet derfra er å leve som normalt, følge smitteråd, kontakte fastlege ved symptomer og følge råd som blir gitt fra FHI».

Smitteverns overlege i Oslo, Tore Steen forteller at han har vært i møte med utdanningsetaten og byrådsavdelingen for skole og oppvekst om smittetilfellet ved skolen.

– I prinsippet håndterer vi det som andre tilfeller. Altså, det ble gjort smitteavsproing på vanlig måte. Den som er smitta ble kontaktet av helsevesen og spurt om hvem vedkommende har vært i nærkontakt med. Så blir de kontaktet. Har de symptomer skal de også testet for virus, sier Steen.

Områdedirektør Geir Bukholm i folkehelseinstituttet forteller at det foreløpig virker som at viruset i liten grad smitter mellom barn og fra barn.

Likevel sier han et smitteutbrudd kan få konsekvenser for rådene for skoler og barnehager.

– Hvis det blir smitte blant ansatte, i hvordan grad er disse institusjonene videre smittespredere. Der er denne situasjonen at med dette viruset skiller seg fra influensa der barn er smittesprederne.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Norge

Flere artikler

 1. Coronavirus påvist i Sverige

 2. Coronavirus og smitte hos barn: Dette vet vi

 3. Åtte corona-smittede var på samme fly – fire nye passasjerer sier de har blitt smittet

 4. Første tilfelle av coronavirus registrert i Finland

 5. Corona-mistanke: Flere sitter i hjemmekarantene i Norge

 6. FHI om coronavirus: Vil ikke sette folk i karantene på sykehus tross smitte-kontakt

Fra andre aviser

 1. 26 personer er døde, og over 830 er bekreftet smittet. Dette vet vi om det nye lungeviruset.

  Aftenposten
 2. Vi er ikke redde for influ­ensa. Hvorfor er vi redde nå?

  Fædrelandsvennen
 3. På dette matmarkedet selges ulvevalper og villkatter. Her kan det mystiske viruset ha oppstått.

  Aftenposten
 4. Nytt lungevirus kan spre seg til Norge

  Fædrelandsvennen
 5. Folk flest trenger ikke bekymre seg nå. Men helsepersonell får beskjed om å være årvåkne.

  Aftenposten
 6. FHI: Tre nye nordmenn smittet av det nye korona­viruset

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder