FIKTIVE REISEREGNINGER: Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari har sagt seg villig til å la straffesaken behandles som en tilståelsesdom. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Krever halvannet års fengsel for Mazyar Keshvari

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari er siktet for grovt bedrageri, og påtalemyndigheten ber om ett år og seks måneders ubetinget fengsel.

Aftenposten meldte i forrige uke at Keshvari har sagt seg villig til å la straffesaken bli behandlet som en tilståelsesdom.

Han er siktet for grovt bedrageri, for til sammen 450.000 i reiserefusjon, og saken vil bli ført i Nedre Romerike tingrett 18. oktober.

– Dette har skjedd ved en rekke anledninger mens han var fast møtende representant på Stortinget i tidsrommet 2014–2018. Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på saken, og straffeforslag vil være ett år og seks måneders ubetinget fengsel, sier politiadvokat Susie Bergstrand i en pressemelding.

Bergstrand vil ikke utdype begrunnelsen for straffeforslaget overfor VG torsdag.

les også

Mazyar Keshvari erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger

I tidsrommet november 2016 til august 2018 har Keshvari levert reiseregninger for over en halv million kroner til Stortinget. Av dette utgjør 290.000 kroner reiser som ikke er dokumentert. Det er ikke dokumentert om hele summen gjelder fiktive reiser.

Keshvari har beklaget og innrømmet at han har fått utbetalt penger han ikke skulle fått.

– Han må rydde opp og Stortinget må rydde opp, sa statsminister Erna Solberg (H) i sin første reaksjon på Frp-politikerens udokumenterte reiseregninger i oktober i fjor.

I sommer ble politiets etterforskning avsluttet og saken ble oversendt statsadvokaten.

Grovt bedrageri har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

– Partiet vil sluttbehandle saken til Keshvari når dom foreligger. Keshvari er for tiden sykmeldt, han har ingen roller i partiet, og vi har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver leder Alf Erik Andersen i Frps organisasjonsutvalg til VG i en sms.

LEDER ORG. UTVALGET: Alf Erik Andersen er leder i Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg. Her fotografert på et Frp-landsmøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

«Han har lagt seg flat og erkjent sitt lovbrudd og vil ta sin straff», uttalte advokat John Christian Elden til Aftenposten i august.

Keshvari er sykmeldt og har heller ingen rolle eller posisjon i stortingsgruppen. Sykmeldingen varer foreløpig ut september.

Det er heller ikke innledet noen eksklusjonssak mot Keshvari.

Fremskrittspartiets representant i presidentskapet på Stortinget, Morten Wold, melder at partiet venter på dommen.

– Vi avventer rettens behandling og domsavsigelse. Det føles ikke riktig å gi ytterligere kommentarer til en pågående prosess, ifølge Wold.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder