TREKKER SEG: Amal Aden ønsker ikke lenger å være en del av statsråd Audun Lysbakken (SV) sitt kvinnepanel. Foto: Simen Grytøyr

TREKKER SEG: Amal Aden ønsker ikke lenger å være en del av statsråd Audun Lysbakken (SV) sitt kvinnepanel. Foto: Simen Grytøyr

Amal Aden trekker seg fra kvinnepanel

Forfatter og skribent Amal Aden trekker seg fra Kvinnepanelet i protest mot det hun mener er sommel fra likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) i saken om støtte til Human Rights Service (HRS).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Amal Aden sier hun ikke har tid til å jobbe for et panel som skal legge fram forslag til en statsråd hun ikke tror kommer til å gjøre noe med innspillene.

Les også:Her er det nye kvinnepanelet

- Jeg lurer på hva Lysbakken kommer til å gjøre med det han får, når han ikke klare å avgjøre en så enkel sak som HRS-saken, sier hun til Klassekampen.

Amal Aden var tidligere ansatt i HRS, men gikk i fjor sommer ut og beskyldte stiftelsen for uetiske metoder, som blant annet spaning på småjenter og lydbåndopptak av henne uten at hun var klar over det.

Les også:Gikk til politiaksjon etter privat spaning

STYRKER SAMARBEIDET: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV). Foto: Frode Hansen

Påstandene førte til at Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) satte i gang en gransking av HRS. Konklusjonen er ventet i neste uke, men allerede i helgen skrev Aftenposten at IMDi blant annet hadde kommet fram til at lydbåndopptakene HRS hadde tatt av Aden, var uakseptable.

Amal Aden mener dette må få konsekvenser for støtten HRS mottar, og krever at Lysbakken tar stilling som øverste ansvarlig for støtteordningene.

Statssekretær Henriette Westrin sier til Klassekampen at det er IMDi som har ansvaret for å forvalte støtteordningene, og at de dermed må vurdere om kriteriene er fulgt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder