I VANNET: Etter en biljakt i Stavanger endte både sjåføren og bilen i vannet. Tilstanden til sjåføren er alvorlig. Foto: Karl Bøe,

Mann til sykehus etter biljakt i Stavanger

Skal etterforskes av Spesialenheten

En mann (38) er brakt til sykehus med alvorlige skader etter at bilen han kjørte under en politijakt, havnet i sjøen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Foranledningen til politijakten begynte på Tasta i Stavanger, hvor mannen (38) ble observert bærende på en kniv.  Han var ifølge politiet blodig. Han ble derfor innbrakt til legevakten for sjekk. Derfra klarte han å rømme.

– Han truet til seg en bil i parkeringshuset utenfor Stavanger universitetssjukehus (SUS), og kjørte fra stedet, skriver Rogalandspolitiet i en pressemelding.

Mannen fikk etterhvert politiet på hjul og biljakten gikk gjennom Mariero og Hillevåg. Bilen traff en betongkant ved Jåttåvågen i høy fart, havnet i vannet og sank etter noen minutter, melder Stavanger Aftenblad.

Dykkere fra brannvesenet kom til stedet og fikk hentet mannen ut av bilen. Sjåføren fikk livreddende førstehjelp på stedet før han ble kjørt med ambulanse til Stavanger universitetssjukehus.

Klokka 19 torsdag meldte Stavanger universitetssjukehus (SUS) at mannen er kritisk skadet.

Ifølge Karl Bøe, som var vitne til hendelsen, så det ut som at mannen kjørte ut i vannet med overlegg.

– Han hadde flere politibiler med blålys hakk i hæl. Det så ut som at han kjørte utfor bryggekanten med vilje, sier Bøe.

Bøe forteller at mannen ble liggende i vannet mellom fem og ti minutter.

Spesialenheten for politisaker sendte torsdag kveld etterforskere til Stavanger for å granske politijakten.

– De to etterforskerne skal gjennomføre avhør i forbindelse med denne saken, sier advokat Ellen Eikeseth Mjøs, som leder spesialenhetens etterforskningsavdeling Vest-Norge, til Stavanger Aftenblad.

Dykkere fra brannvesenet kom til stedet og fikk hentet mannen ut av bilen. Sjåføren fikk førstehjelp på stedet før han ble kjørt med ambulanse til SUS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder