Avinor: Påvirker ikke flytrafikken fra Flesland

Ingen andre norske byer har bedt om flyforbud

OVERSIKT: Bergen sentrum, sett fra Fløyen. Foto:Gøran Bohlin,VG

Stenger luftrommet over Bergen

Politiet har bedt om at luftrommet over Bergen sentrum blir stengt.

  • Eirik Linaker Berglund
  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

– Politiet har anmodet Avinor om flyforbud over det sentrale Bergen. Hensikten er å få kontroll over det ukontrollerte luftrommet over Bergen. Bakgrunnen er den økte trusselsituasjonen vi har hatt siden torsdag. Det er viktig å få presisert at det ikke endringer i trusselvurderingen. Flyforbudet gjelder ikke luftambulanser, SAR, militæret og politiet, sier stabssjef Gustav Landro ved Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

På en pressekonferanse lørdag svarte politidirektør Odd R. Humlegård på flere spørsmål angående flyforbudet.

VG Direkte: Få de siste oppdateringene om terrortrusselen her!

Han understrekte blant annet at dette er blitt gjort kun fordi det har vært så mange droner og andre private flyvende objekter i området og har ingen direkte tilknytning til direkte trusler.

Det var TV2 som først meldte om nyheten.

Flyforbudet får ingen konsekvenser for den ordinære, sivile flytrafikken, opplyser Bergen lufthavn Flesland til kanalen.

- Påvirker ikke flytrafikken

Kommunikasjonssjef i Avinor, Margareth Aske, bekrefter overfor VG at forbudet ikke vil påvirke publikum generelt.

- Det innebærer ingenting for folk i Bergen, og det påvirker heller ikke trafikken på Flesland. Den går som normalt, sier hun til VG like før klokken 17 lørdag.

Hun understreker at flyforbudet er knyttet til den høynede beredskapen i landet, men at det samtidig ikke ligger noe dramatisk bak beslutningen. Luftrommet over Bergen har også blitt stengt tidligere, men da ofte i forbindelse med luftfartsrelaterte ulykker i området.

- Hvor lenge vil dette flyforbudet vare?

- Det som politiet har sagt er at det er midlertidig, i hvert fall frem til tirsdag.

Aske opplyser at det var Hordaland politidistrikt som ba om forbudet, og at ingen andre byer i Norge foreløpig har bedt om at luftrommet stenges. Hun ønsker ikke å spekulere i om dette er noe som kan endre seg i løpet av de nærmeste dagene.

I helgen arrangeres festivalen The Tall Ships Races i Bergen, hvor over en halv million besøkende er ventet å være innom i løpet av arrangementet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder