KOLLAPS: Grunnen har rast under E18 ved Skjeggestadbrua i Holmestrand. Foto:Frode Hansen,VG

Her ligger det en bulldoser like ved broen

Et firma har jobbet med planering under Skjeggestadbrua på E18 som kollapset mandag, men de tror ikke at arbeidet kan ha ført til at pilarene som holder brua oppe, ga etter.

  • Victoria Kumwenda
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mandag ettermiddag kollapset deler av Skjeggestadbroen, og under har jordmassen sklidd ut.

Under broen ble det etter ulykken observert en bulldoser, og hverken Vegvesenet eller Holmestrand kommune kunne mandag kveld forklarte hvorfor den lå der nede.

– Vi vet foreløpig ikke hvem det er sin. Vi kjenner heller ikke til de arbeidene, sa avdelingsdirektør i Statens vegvesen Ingunn Foss til VG mandag kveld.

Jobbet med planering

Natt til tirsdag ble det kjent av bulldoseren jobbet med å planere under broen, skriver Tønsbergs Blad.

– Vi har planert deler av terrenget på toppen av jordet på oppdrag fra grunneieren med en bulldoser som er eid av Maskinpartner, sier daglig leder Christoffer Bruserud i firmaet Oskar og Tormod Wike AS til avisen.

Naboer har observert stor trafikk med dumpere til og fra rasstedet under Skjeggestadbrua de siste månedene, men Bruserud tror ikke at dette er årsaken til jordraset som førte til at brupilaren ga etter.

– Jeg tror det er for langt unna til at det kan ha forårsaket raset, men det blir opp til Statens vegvesen å vurdere og konkludere rundt årsaksforholdene, sier Bruserud.

Grunnbrudd

Statens Vegvesen bekrefter at det er et såkalt grunnbrudd som har forårsaket skadene på det ene fundamentet.

– En del av det vi holder på med nå er å finne ut hvorfor grunnbruddet skjedde. Bulldoseren er en av flere parametere i dette puslespillet. Vi har til nå hatt fokus på å sørge for at trafikantene kommer seg trygt frem både nordover og sørover, i tillegg til å sikre området, sier Foss.

Innsatsleder til VG: - Flaks at ikke liv gikk tapt

Heller ikke Holmestrand kommune var blitt varslet om arbeider nede ved grunnmassen.

– Der ligger det en stor vannledning. Dermed skulle vi hatt informasjon dersom noen har satt i gang arbeider i nærheten, og det har vi ikke fått, sier Morten Rygh til Tønsberg Blad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder