KREVER SIVs BEKLAGELSE: Jens Stoltenberg - på Aps landsttyremøte tirsdag ettermiddag - krever at Siv Jensen også beklager at partiet har brukt begrepet snikislamisering. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX

Jens ber Siv beklage på norsk

Utforderer Frp-lederen om snikislamisering

Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) krever at også Frp-leder Siv Jensen må beklage bruken av uttrykket snikislamisering.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Hvis nestlederen kan beklage på engelsk, så går jeg ut fra at partileder Siv Jensen kan beklage det på norsk, sier Stoltenberg til VG.

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen uttalte på en pressekonferanse for internasjonal presse tirsdag at han innser at partileder Siv Jensens famøse bruk av begrepet «snikislamisering» i 2009 er uheldig.

Stoltenberg hadde fått med seg hovedbudskapet fra Frps pressekonfereranse tidligere på dagen da han møtte VG på Aps landsstyremøte tirsdag ettermiddag.

Urimelig

Han er enig med Frp i at sammenblandingen mellom Frp og 22. juli er urimelig, men mener at det er andre sider av Frps budskap som hører med i debatten:

- Det er helt urimelig å gjøre Frp på noen måte ansvarlig for 22. juli. Punktum. Samtidig er det en del av den politiske debatten å diskutere forslagene de kommer med, og en del av de holdningene de formidler. Det er noe helt annet, sier Ap-lederen.

- Har Frp gått for langt i innvandringsdebatten?

- I en del saker har Frp gitt uttrykk for holdninger jeg er dypt uenig i. De snakker for eksempel negativt om innvandring, og de har brukt uttrykk som snikislamisering, noe som nestlederen nå beklager, sier han.

Fordommer

- Hvilke holdninger har du reagert på?

- Jeg mener at en del av de standpunktene, som at de alltid snakkert negativt om innvandrere, skaper avstand og bidrar til å hemme integrering. Og at det skaper fordommer, sier Jens Stoltenberg.

Jensen: - Det kan vi snakke om senere

Partileder Siv Jensen selv ville ikke diskutere Solvik-Olsens uttalelser nærmere da hun ble spurt om dem under de fire borgerlige partiledernes pressekonferanse i forbindelse med regjeringssonderingene tirsdag ettermiddag.

- Det han har sagt, er at i den konteksten det ble brukt, var det helt riktig og nødvendig, men at det kan misbrukes når det tas ut av kontekst. Det er jeg enig med ham i, svarte en ordknapp Jensen, som avviste å gå noe mer i detalj.

- Det kan vi snakke om ved et annet tilfelle, og ikke i denne settingen her.

VG har forsøkt å få en kommentar fra Jensen også til statsministerens uttalelser, men hun har foreløpig ikke ønsket å gi en kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder