INFO OM TERRORTRUSSELEN: Mandag kveld ble det holdt et lukket møte på Stortinget om terrortrusselen tidligere i sommer. En utvidet utenriks- og forsvarskomité, samt justiskomiteen ble informert om hvorfor norske myndigheter slo alarm og hevet terrorberedskapen. Bildet er tatt i slutten av juli. Foto:Roald, Berit,NTB Scanpix

TV2: PST Fikk terrortrusselen flere dager før offentligheten ble
varslet

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ifølge kanalen opplyst at PST fikk opplysninger om et mulig terrorangrep fredag 18 juli.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over fem år gammel

Opplysningene fremkom på et lukket møte på Stortinget mandag. Det melder TV2.

Mandag kveld ble det holdt et lukket møte på Stortinget om terrortrusselen tidligere i sommer. En utvidet utenriks- og forsvarskomité, samt justiskomiteen ble informert om hvorfor norske myndigheter slo alarm og hevet terrorberedskapen.

- Jeg kan ikke kommentere opplysninger som eventuelt er fremkommet i møtet i dag, skriver Hadia Tajik (Ap) som leder justiskomiteen, på en SMS til VG.

Ifølge kanalen fikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Etteretningstjenesten opplysninger om at et terrorangrep kunne ramme Norge i løpet av kort tid fredag 18. juli. Seks dager senere, den 24. juli gikk myndighetene ut og fortalte om den mulige terrortrusselen. Ifølge kanalen bestemte Regjeringens sikkerhetsutvalg seg om kvelden den 23. juli for å gå ut i offentligheten med trusselen.

- Justisdepartementet kan ikke kommentere hva som har blitt tatt opp i den utvidede utenriks og forsvarskomitéen, det som blir sagt der er hemmelig, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange.

- Informasjonsbehov

Tajik sier til NTB at hun opplever at regjeringen og de involverte etatene har tatt samvittighetsfulle beslutninger i håndteringen av trusselsituasjonen.

– Men det vil fortsatt være et informasjonsbehov fordi det trengs en gjennomgang av hvordan de ulike etatene har håndtert dette, sier Tajik.

Tajik sier hun opplever at Regjeringen har vært opptatt av å informere Stortinget så mye som de kan, både under håndteringen av trusselsituasjonen og i etterkant.

– Slik opplevde jeg også dette møtet – at de delte den informasjonen de kunne dele, sier hun.

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder