FØRSTE DAG: Statsminister Erna Solberg hadde torsdag sin første arbeidsdag ved statsministerens kontor. Der måtte hun forsvare statsråd Hornes uttalelser. Foto: NTB SCANPIX
FØRSTE DAG: Statsminister Erna Solberg hadde torsdag sin første arbeidsdag ved statsministerens kontor. Der måtte hun forsvare statsråd Hornes uttalelser. Foto: NTB SCANPIX

Erna: - Jeg har full tillit til Solveig Horne

INNENRIKS

Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg hundre prosent bak barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) etter medieoppslagene om en rekke kontroversielle uttalelser.

Publisert: Oppdatert: 17.10.13 20:36

- Ikke bare har hun min fulle støtte, jeg synes hun har møtt sine tidligere uttalelser med ydmykhet og vært veldig klar på at hun skal være en statsråd for alle. Det er det hun sier i dag jeg legger til grunn, sier Erna Solberg (H) til NTB.

Les også: Hagen forstår ikke hvorfor Horne kritiseres

Hun hadde torsdag sin første ordinære dag i den nye jobben som statsminister, og tok imot NTB på et kontor overlesset med buketter og en blomsterlukt som kunne fått en allergiker til å gå rett i bakken. Hverdagen har ikke sunket inn over regjeringskollegiet med all sin tyngde ennå, selv om arbeidet med å sette et klart blått preg på et rødgrønt budsjettforslag for lengst har begynt.

LES OGSÅ: - Jeg ville nok uttalt meg litt annerledes i dag

Det var kontroversielle uttalelser om innvandrere, voldtekter og kvinner fra statsråd Horne som tok mesteparten av medienes oppmerksomhet torsdag.

- Hun har hatt noen friske uttalelser og vært uenig med oss i en del saker. Da har det blitt noen spissformuleringer som jeg selv ikke ville brukt. Men man kan finne spissformuleringer fra alle politikere, spesielt fra debatter. Slike finnes nok fra meg også, sier Solberg.

Her kan du lese mer om