ROLLS ROYCE: Her poserer Umar Farooq Zahoor foran en Rolls Royce som Sonia Rashid hevder han kjøpte etter bedrageriet mot Nordea i 2010. (Foto: PRIVAT)

Hevder utpekt svindel-bakmann lever et luksusliv i Dubai: - Har seks biler og fester på luksushotell

Umar Farooq Zahoor (37) lever et liv i luksus i Dubais dyreste strøk, forteller kvinnen som har utpekt ham som mottaker av 62 millioner norske svindel-kroner.

Artikkelen er over seks år gammel

Den norske forretningskvinnen Sonia Rashid (44) nevner blant annet seks biler, egen sjåfør, en villa i Dubais dyreste strøk samt fester på det fasjonable luksushotellet Atlantis i Dubai.

- Umar bor ofte på Hotell Atlantis. Han bor alltid i samme suite. Hans favorittsuite er 1803, sier Rashid, og legger til:

- Han kommer dit for å feste og betaler for sine gjester fra Pakistan og Norge.

Svindel-utpekt

VG skrev tirsdag at Rashid hevder Oslo-mannen Umar Farooq Zahoor mottok de 62 millioner kronene som ble svindlet fra en styrtrik norsk kvinne i 2010. Rashid fortalte hvordan hun og Zahoor kjørte fra bank til bank i Dubai for å ta ut penger etter svindelen.

Nå hevder hun at den norskpakistanske mannen lever et liv i luksus i Dubai.

Ifølge forretningskvinnen eier 37-åringen seks biler og har egen sjåfør. Som dokumentasjon har hun sendt flere fotografier av det som skal være Zahoors biler.

BILPARK: Sonia Rashid (44) hevder at bildet viser en Bentley 2009-modell som tilhører Zahoor og er parkert i innkjørselen til Zahoors luksusvilla i fasjonable Emirates Hills. - Han byttet ut 2009-modellen med en 2012-modell i fjor høst, sier Rashid.

- På det ene bildet står det en Bentley 2009-modell utenfor villaen hans, sier Rashid, og legger til:

- Han byttet den ut i september i fjor med en 2012-modell.

Det står en annen bil under et gult trekk på fotoet.

- Under det gule trekket står hans Rolls Royce. Den betalte Umar en million dirham for, som tilsvarer to millioner kroner, sier Rashid.

Hun hevder at Zahoor kjøpte Rolls Roycen etter bedrageriet i 2010 og at han betalte i kontakter.

Villa i luksusstrøk

Ifølge Rashid bor Zahoor nå i Dubais beste strøk.

- Han bor i en villa som ligger i Emirates Hills. Dette er det dyreste området i Dubai, sier Rashid.

LEILIGHET: Umar Farooq Zahoor (37) eier ifølge Sonia Rashid en leilighet i det 44 etasjers høye boligtårnet Horizon Tower. VG besøkte bygget for drøye to år siden og viste bilde av Zahoor til sikkerhetsvaktene. De gjenkjente ham som eieren av en leilighet. (Foto: HANS PETTER AASS/VG)

Joar Viken som er daglig leder i det norske firmaet som Zahoor jobber for, opplyser at han vært hjemme hos Zahoor i Emirates Hills.

- Jeg har vært hjemme hos ham på kaffe ved noen anledninger, sier Viken.

- Har du gjort deg noen tanker hvor han får pengene fra?

- Zahoor er forretningsmann, og jeg har forstått at han arbeider for flere selskaper enn NBT. Jeg har ikke reflektert ytterligere rundt dette spørsmålet, sier Viken.

Vil ikke kommentere

Selv ønsker ikke Zahoor å kommentere opplysningene.

- Jeg er hverken norsk statsborger eller bosatt i Norge. Jeg har bodd i Dubai i åtte år og har ingen problemer med å vise alle mine inntekter og eiendeler til lokale myndigheter på deres oppfordring, skriver Zahoor i en E-post til VG.

Trondheimsadvokaten og investoren Bernt Østhus har tidligere drevet forretninger med Umar Farooq Zahoor i Karchi i Pakistan.

Zahooor kom inn som daglig leder i Aqualyng Pakistan fordi han var partner med den pakistanske aksjonæren i prosjektet. Bernt Østhus var styreleder i Aqualyng Holding, og har i et tidligere intervju med VG fortalt at han fikk et godt inntrykk av sin norskpakistanske medarbeider.

- Han er hyggelig og sjarmerende. Det er rett og slett behagelig å være sammen med han, har Østhus sagt.

- Opptatt av dyre klokker

UTPEKT BAKMANN: Umar Farooq Zahoor (37) vokste opp på Grønland i Oslo. Han er nå bosatt i Dubai. Zahoor nekter for å ha noe med Nordea-svindelen i 2010 å gjøre. (Foto: PRIVAT)

I intervjuet skrøt investoren av Zahoor og beskrev ham som foretaksom og etterrettelig. Men han fortalte at Zahoor var det han kalte en spradebass.

- Han hadde høy sigarføring og var opptatt av dyre klokker, eksklusive klær og kostbare sko, sa Østhus til VG i desember 2010.

Det gikk så langt at toppledelsen i det norske selskapet måtte pålegge ham å dempe seg fordi de ikke ville oppfattes på den måten han fremsto på.

Nekter for Nordea-bedrageri

Østerhus er kjent med at VG trykker sitatene på nytt og bekrefter at de stemmer med hans inntrykk av Zahoor, selv om han ikke har møtt norskpakistaneren siden 2008 eller 2009.

Ovenfor VG nekter Zahoor å ha noe med Nordea-svindelen å gjøre. Rashids forklaring om at Zahoor sitter igjen med utbyttet er imidlertid i tråd med politiets teori og en tingrettsdom fra 2010 som sier at det er all grunn til å tro at Zahoor er blant dem som forvalter pengene etter svindelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder