FAR OG SØNN: Thorvald Stoltenberg i samtale med sønnen Jens Stoltenberg i Folkets Hus fredag ettermiddag. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

NATO-Jens gir pappa'n full valgstøtte

Jens Stoltenberg om farens valgkampplaner: – Thorvald er sprek nok

NATO-sjef Jens Stoltenberg mener pappa Thorvald (83) har mer enn nok energi til å gå inn i Oslo bystyre. Thorvald selv sier han har full tenning.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Stoltenberg senior fyller 84 år i sommer, men til høsten hiver han seg inn i valgkampen for Oslo Ap, der han står på siste og 65. plass på listen.

Det er den såkalte «æresplassen» som mange velgere ser på først når de skal kumulere. Derfor er det ansett som en nesten sikker plass.

– Jeg har sittet i bystyret i Oslo før jeg, fra 1981 til 1985. Så da Raymond ringte meg og spurte om jeg ville være med på å vinne makten i Oslo, var jeg ikke i tvil et sekund, sier Thorvald Stoltenberg til VG.

Les også:Støre rørt av telefon fra pappa på nitti

Sterke støttespillere

Aps kandidat som byrådsleder, avtroppende partisekretær Raymond Johansen, har som VG tidligere har skrevet plukket et «kjendisteam» som skal hjelpe ham i jakten på makten i Oslo – en by partiet ikke har vunnet et valg i siden 1995.

Les også:Høyre kan tape Oslo for første gang siden Fabian så sånn ut

GOD STEMNING: Thorvald og Jens Stoltenberg smiler til hverandre under landsmøtet. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

– Hvis velgerne kumulerer meg inn i bystyret så er jeg absolutt klar for en ny runde, sier Thorvald.

Fredag fikk den tidligere utenriks- og forsvarsministeren besøk av sønnen Jens

– Det er alltid koselig å treffe sønnen min, men jeg pleier ikke å klappe hver gang, sier Thorvald om møtet mellom de to i landsmøtesalen.

- Veldig hyggelig

NATO-sjefen er ikke bekymret for at faren begynner å bli for gammel til å gå tilbake til politikken.

– Det er veldig hyggelig at han stiller til valg i Oslo. Han er et veldig engasjert menneske. Han er glad i Arbeiderpartiet og tror mer på de sosialdemokratiske verdiene enn noen gang, sier Jens Stoltenberg til VG.

– Han bruker allerede mye tid på partiet, på å holde foredrag rundt om i hele landet flere ganger i uken. Så han er sprek nok til å sitte i bystyret. Han jobber allerede i dag mer enn man trenger for å sitte i et kommunestyret, så sånn sett er det faktisk mindre jobb enn det han gjør i dag.

SMIIIIIIIIL: AUFs nestleder i Nord-Trøndelag, Gina Berre, kunne ikke la sjansen til å ta en selfie sammen med Jens Stoltenberg gå fra seg. Foto:JAN PETTER LYNAU, VG/GINA BERRE, INSTAGRAM,

Stoltenberg-selfie

Stoltenberg, som ble mottatt som en superstjerne på Aps landsmøte og gikk rett i strupen på Russlands Vladimir Putin i et intervju med VG.

Først ble NATO-sjefen møtt av et massivt pressekorps før hans etterfølger Jonas Gahr Støre kom ut, og dro ham med seg inn gjennom kaoset.

Da han kom inn i salen og fikk hilst på sin far Thorvald Stoltenberg, og applausen aldri tok slutt, la han først hendene i hodet og så litt flau ut, før han tok den helt ut og reiste seg opp på en stol og takket salen.

– Det er veldig rørende å få en slik mottagelse, det går inn på meg og jeg blir glad, sier Stoltenberg til VG.

En av dem som syntes det var topp å møte Jens Stoltenberg, var AUFs nestleder i Nord-Trøndelag, Gina Berre.

– Det var veldig stort for meg. Jens Stoltenberg har vært på flere AUF-landsmøter tidligere, men da har det vært veldig mange som vil hilse på og ta bilder, og jeg har ikke villet forstyrre ham. Men da han kom på overraskelsesbesøk i dag gikk han rundt og hilse på mange, og da tenkte jeg at jeg måtte møte ham. Dermed måtte det bli en selfie, sier Berre til VG.

Hun er full av lovord om den tidligere Ap-lederen.

– Han er en fantastisk mann som har gjort utrolig mye bra for Arbeiderpartiet, sier nestlederen fra AUF Nord-Trøndelag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder