Millionbeslag knyttes til drap

Dagen etter drapet på Abdelhak Darrazi (27) på Nordre Gravlund, kom politiet på sporet av millionbeløpet som knyttes til broren hans (29).

  • Bjørn Carlsen

Artikkelen er over 16 år gammel

Under en ransaking den 1. april på Handelshøyskolen BI i Oslo, hvor den drepte 27-åringen studerte informasjonsteknologi, fant politiet penger og et mindre parti narkotika.

På gutterommet

Da Kripos fikk analysert fingeravtrykkene en tid etter ransakingen på BI, viste det seg at de tilhørte mannens 29 år gamle bror, som ble skutt i armen bare en uke før drapet.

På denne bakgrunnen ble det gitt en ransakingsordre, og på gutterommet i kjelleren i farens (58) leilighet fant Oslo-politiet for et par uker siden det som skal være norgeshistoriens største kontantbeslag på mellom 15 og 19 millioner kroner.

VG har fått opplyst at en sentral teori er at Rafet Hoxha (31), som er siktet for drapet og på rømmen, og hans svoger, som sitter fengslet i Norge, krevde noen av disse pengene drapskvelden 31. mars.

Etter funnet ble både drapsofferets far, broren på 29 og en annen bror på 23 år varetektsfengslet av Oslo tingrett. Politiet i Oslo vil av hensyn til etterforskningen ikke kommentere saken overfor VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder