FLITTIG MOBILBRUKER: Næringsminister Trond Giske er fortsatt regjeringens mobilkonge - til tross for Telenors overfakturering. - Det er viktig å være påpasselig med databruken, særlig i dyre land, sier Giske. Foto: NILS BJÅLAND

FLITTIG MOBILBRUKER: Næringsminister Trond Giske er fortsatt regjeringens mobilkonge - til tross for Telenors overfakturering. - Det er viktig å være påpasselig med databruken, særlig i dyre land, sier Giske. Foto: NILS BJÅLAND

Trond Giske ble overfakturert av Telenor

Hadde «bare» 157.584 kroner i mobilregning i 2012

(VG Nett) Som følge av en feil i Telenors fakturasystemer, ble næringsminister Trond Giske (46) overfakturert med 89.368 kroner i mobilutgifter i fjor.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Dermed blir mobilregningen på 246.952 kroner betydelig lavere enn det Nærings- og handelsdepartementet opplyste om i dagens VG.

Den korrekte summen for 2012 lyder på 157.584 kroner.

- Da vi skulle be Telenor om de spesifikke regningene, så fant Telenor ut at jeg var overfakturert med 90.000 kroner.

- Dette hadde blitt korrigert med en samlet kreditering til departementet, fordi de hadde feilfakturert flere andre også. Men dette ikke hadde kommet frem på min regning, sier Giske til VG.

Dette bekrefter også Telenor i et brev til Nærings- og handelsdepartementet i dag.

«Telenor bekrefter med dette at det reelle mobilforbruket fakturert for Statsråd Giske i 2012 var kr 126.0667.20 eks mva, kr 157.584,20, ink. mva.

Telenor hadde i 2012 en feil i sine faktureringssystemer som førte til at noen brukere, bl. a statsråd Giske ble fakturert et vesentlig høyere beløp. Dette ble senere korrigert ved en spesifisert, samlet kreditering for alle brukere i NHD som var blitt feilfakturert.

Det krediterte beløpet vil derfor ikke fremkomme som en kreditering direkte mot faktura pr mobilabonnement. Beløpet nevnt ovenfor er derfor det korrekte beløpet».

Brevet er signert Jan Georg Larsen, direktør i offentlig divisjon i Telenor.

SE LISTEN OVER ALLE STATSRÅDENES MOBILREGNING PÅ VG+

Må bli mer forsiktig

Til tross for overfaktureringen, så troner Giske fortsatt øverst på listen over statsrådenes mobilbruk for 2012 - 35.973 kroner foran nummer to, utviklingsminister Heikki Holmås.

- Regningen er fortsatt for høy, så det er viktig å passe på databruken på reiser, særlig til USA, Afrika og Asia. Men regningen er litt lavere enn det tallet som er blitt referert tidligere i dag, forteller Giske.

- Men kobler du deg ikke på trådløse nett, når dette er tilgjengelig?

- Det varierer litt i hvilket land man er i, for det er også noen sikkerhetsdimensjoner rundt dette. Det er ikke uten videre at man kan bruke alle trådløse-nett. Men selvfølgelig så skal man prøve å gjøre det der det er mulig, sier statsråden.

Dette brukte Trond Giske mobilen (telefon, iPad og mobilt bredbånd) for i 2012. Kilde: Nærings- og handelsdepartementet.

Faste avgifter - 20.070 kroner
Telefoni, sms, mms i Norge - 830 kroner
Datatrafikk, Internett etc. i Norge - 316 kroner
Andre tjenester (3- og 5-sifret, 800 og 815) - 245 kroner
Telefoni, sms, mms i Europa - 15.025 kroner
Datatrafikk, Internett etc. i Europa - 21.623 kroner
Telefoni, sms, mms utenfor Europa - 34.620 kroner
Datatrafikk, Internett etc. utenfor Europa - 64.856 kroner

Totalsum: 157.584 kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder