RANSAKING: Politiet var i dag på den siktedes bopel for å ransake og sikre beslag. Foto: FRODE HANSEN ,

Oslo-lege siktet for drap på Anne (39): Politiet gransker testamentstrid

Nekter straffskyld

Politiet undersøker om motivet bak drapet på Anne Linell
Sundt (39) kan knyttes til en konflikt rundt testamentet hennes.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I tillegg vil politiet etterforske forhold rundt eiendom og andre verdier, ifølge VGs opplysninger.

Navnet til avdøde Anne Linell Sundt (39) er i dag frigjort av politiet. Hennes drapssiktede samboer, en lege i 50-årene, nekter straffskyld.

12. desember i fjor ble hun funnet død og på bakgrunn av den endelige obduksjonsrapporten mener politiet at hun ble drept ved legemiddelforgiftning.

Fikk bolig etter skilsmisse

I 2012 ble den drepte kvinnen og hennes daværende ektemann, en rederarving som ikke har noe med saken å gjøre for øvrig, separert.

AVDØDE: Anne Linell Sundt (39) ble funnet død i sitt hjem i Oslo 12. desember i fjor. Omtrent tre måneder tidligere, i september, tok Sundt dette bildet av seg selv. Foto: PRIVAT ,

Sammen har de to mindreårige barn, og som en del av skifteoppgjøret kjøpte eksmannen en bolig i Oslo til over 24 millioner kroner, som hun og barna kunne bo i.

Samtidig ble det registrert et pant på ti millioner kroner på boligen i eksmannens navn, slik at den ikke kunne videreselges eller overføres andre uten hans samtykke.

– Dette var en del av oppgjøret mellom partene etter skilsmissen, sier en kilde med kjennskap til skifteoppgjøret.

I etterkant flyttet kvinnens nye kjæreste, den nå drapssiktede legen i 50-årene, inn i denne boligen sammen med henne.

Bakgrunn: Statens helsetilsyn varslet om legen

Testament

Etter det VG får opplyst eksisterer det et testament i drapsofferets navn. Boligen skal utgjøre verdiene i testamentet, og den drapssiktede legen skal stå oppført som arving.

TV 2 forteller ved hjelp av anonyme kilder at testamentet var håndskrevet og at det tilgodesette legen med 6,5 millioner kroner, samt at han skulle få disponere den aktuelle boligen – ikke arve den.

Sundt hadde ifølge siste tilgjengelige ligning en formue på 7,5 millioner kroner.

Ifølge VGs opplysninger skal det ha blitt satt spørsmålstegn ved gyldigheten til dette testamentet etter at kvinnen ble funnet død i boligen 12. desember i fjor.

Uavhengige kilder forteller til VG at dette er opplysninger som nå er sentrale for politiets etterforskning.

– Det er forhold utenom selve dødsfallet som har vært av interesse for politiet å undersøke. Hva det er kan jeg ikke kommentere, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

VG kjenner også til at det i etterkant av Linell Sundts død skal ha oppstått en uenighet mellom den drapssiktede samboeren og dødsboet etter henne, som skal ha vært knyttet til boligen i testamentet.

Bistandsadvokat: Ingen kommentar

Bistandsadvokat Cathrine Møller Faaberg fra advokatfirmaet Hjort håndterte dødsboet etter avdøde Anne Linell Sundt (39). Faaberg er også de etterlattes bistandsadvokat.

Hun er kjent med VGs opplysninger, men ønsker ikke å kommentere dem.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier hun.

Mandag denne uken ble hennes samboer, legen i 50-årene, pågrepet på sin arbeidsplass og siktet for drap.

Nekter straffskyld

I dag ble han fremstilt for varetektsfengsling, og i morgen kommer kjennelsen der politiet får svar på om de får holde mannen varetektsfengslet i fire uker, slik de begjærte.

– Han har det fryktelig tungt. Du kan jo selv tenkte deg hvordan det er å være anklaget for ha tatt livet av en du har hatt et kjærlighetsforhold til, sa forsvarer Arild Holden fra advokatfirmaet Elden til VG tidligere i dag.
– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Han nekter straffskyld, sier Holden, som forteller at politiet har jobbet med saken i månedsvis.

– Jeg tviler på at det er noe i den saken her. Det halter.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar av Holden til opplysningene knyttet til testamentet, men han har tidligere i dag vært tydelig på at han ikke ønsket å kommentere detaljer da dokumentene i saken er klausulert.

Onsdag ettermiddag ble den drapssiktede legen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Kjennelsen er ventet torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder