ÅSTEDET: Det er i en leilighet i denne bygården i Oslo norgesmesteren skal ha begått en rekke voldtekter. Foto: Kristian Helgesen / VG

Sensitiv info i voldtektssak lekket på NRKs Twitter-konto

- Vi tar dette veldig alvorlig og prøver å finne ut av dette, sier NRKs nyhetsdirektør

(VG Nett) Navnene til den voldtektssiktede norgesmesteren og vitner i samme sak ble publisert i en melding på NRK Dagsrevyens Twitter-konto. NRK frykter at kontoen ble hacket.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var VG som lørdag skrev om norgesmesteren i 40-årene som er siktet for voldtekter. Overgrepene skal ha skjedd i forbindelse med sexorgier i en leilighet i Oslo.

Saken ble senere sitert i en rekke medier og har ført til omfattende spekulasjoner på diverse forum på nettet.

Søndag kveld ble det publisert en melding på Dagsrevyens Twitter-konto:

«Sexorgie saken. Hovedmistenkt heter NN (anonymisert). Investor NN (anonymisert) og kona er vitner i swingers partiene som er omtalt i tiltalen».

TWEET: Denne meldingen lå ute på Twitter-kontoen til NRK Dagsrevyen søndag kveld. Foto: Faksimile Twitter

Meldingen ble publisert klokken 18.34 og lå ute en god stund utover kvelden før den ble fjernet.

- Det fremstår som vår publisering, men det er det ikke. Enten har Twitter-kontoen blitt hacket eller så er det noen som har kjent til passordet. Vi tar dette veldig alvorlig og jobber med å finne ut av dette, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

- Hvilende konto

NRK forsøker nå å finne ut hvem som publiserte meldingen. Et av sporene de har i jakten på personene som står bak publiseringen, er en e-postadresse fra Gmail. Det kan ikke utelukkes at personen har eller har hatt tilknytning til NRK.

Også nettgiganten Twitter gjør sine undersøkelser av saken.

UNDERSØKER: Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK sier de tar saken veldig alvorlig. Foto: Anne Liv Ekroll

Dagsrevyens Twitter-konto hadde ikke blitt brukt siden 27. september 2010 før noen publiserte søndagens melding.

- Det er en hvilende konto som ikke er blitt brukt i redaksjonelle publiseringer. Dette er en viktig påminnelse om at vi må ha kontroll på alle kontoer vi har på sosiale medier, samt rydde opp i gamle kontoer, sier Kalbakk.

Han sier at de foreløpig ikke har tatt stilling til om Twitter-kontoen nå skal slettes.

- Først må vi prøve å finne ut av hva som har skjedd her, sier Kalbakk.

Omfattende voldtektssak

Norgesmesteren inviterte til sexorgier sammen med kona i leiligheten i Oslo. Under seansene skal han ha voldtatt både kona og en tidligere politikvinne. Han er også siktet for vold mot kona.

En av norgesmesterens kamerater er siktet for å ha voldtatt en kvinnelig TV-kjendis fra et populært realityprogram, som deltok i gruppesex hjemme hos paret.

Også en suksessrik gründer skal ha deltatt i orgiene, og er et sentralt vitne i saken. Gründeren er personen som ble navngitt og omtalt som investor i meldingen på Dagsrevyens Twitter-konto.

Hverken den siktede norgesmesterens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, eller gründeren har besvart VGs henvendelser tirsdag.

Hacket nyhetsbyrå

Det er ikke bare NRK som har opplevd at uvedkommende har tatt kontroll over kontoer i sosiale medier.

I april ble Twitter-kontoen til nyhetsbyrået Associated Press hacket. En melding om eksplosjoner i Det hvite hus og en skadet president Barack Obama ble sendt ut til det verdensomspennende nyhetsbyråets to millioner følgere.

Meldingene lå ute i vel 15 minutter før den ble fjernet.

Nyhetsbyrået var raskt ute med å dementere opplysningene via andre kanaler, men reaksjonene på den falske meldingen kom raskt. Blant annet falt Dow Jones-indeksen som en stein umiddelbart etterpå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder