TILFELDIG MØTE: De to kvinnene møttes ved en ren tilfeldighet like før stengetid på Vinmonopolet på Frogner i Oslo. Noen timer senere smalt det. - Jeg kom til meg selv da jeg satt over henne og slo og slo. Da hadde jeg blod over hele meg, forklarte yogainstruktøren. Foto: Frode Hansen

Yogalærer i kokainrus mishandlet kvinnelig gjest

Møttes tilfeldig på Vinmonopolet

Den kvinnelige yogainstruktøren i 30-årene insisterte på at Frogner-kvinnen skulle bli med henne hjem for å ta et glass vin. For gjesten endte besøket i et marerittaktig voldsdrama.

Yogalæreren tilsto mandag å gjentatte ganger å ha lugget, sparket og slått sin kvinnelige gjest med en lysestake og en potteskjuler. Hun er tiltalt for å ha utført grov vold under særdeles skjerpende omstendigheter, og at volden bar preg av mishandlingen.

Selv husker ikke yogalæreren noe.

- Jeg kom til meg selv da jeg satt over henne og slo og slo. Da hadde jeg blod over hele meg. Jeg fikk en blackout og husker ikke noe av hva som hadde skjedd, forklarte yogalæreren i Oslo tingrett i går, hvor hun erkjente straffeskyld etter den alvorlige tiltalen.

Kvinnen, som ikke er tidligere straffedømt, forklarte i retten at hun driver et eget yogastudio hjemme i Oslo samtidig som hun jobber ved en kjent treningskjede.

Sover med kniv under puten

Offeret var sterkt preget da hun for første gang møtte kvinnen som mishandlet henne for halvannet år siden.

- Jeg bor på hemmelig adresse og sover med en kniv under hodeputen og holder rundt en voldsalarm. I tillegg har jeg en lommekniv i reserve, forklare offeret.

Hun hadde flere synlige arr i ansiktet og skalv da hun så kvinnen som hun sier ødela livet hennes om kvelden lørdag 27. oktober 2012.

Måtte rekke polet

Den 28 år gamle markedsføreren hadde kvelden før vært ute på byen og la seg for å sove ut på formiddagen. Hun våknet fem på halv tre og løp avgårde for å rekke Vinmonopolet på Frogner før det stengte.

- Jeg hadde vært ute dagen før og hadde en avtale med en venninne. Jeg løp til polet for å rekke det. Jeg hadde blodsmak i munnen da jeg kom fram, forklarte den 28-årige kvinnen.

Da hun spurte en ansatt hvor hun fant ei flaske brennevin av merket «Fernet Branca», fikk hun beskjed om at hun virket full og ikke fikk handle.

Fikk pol-tips av yogalæreren

- Jeg hadde ikke drukket, og jeg ble flau. Da kom den tiltalt mot meg og ba meg om å skjerpe meg. Jeg spurte hva hun mente, og hun sa at jeg ikke var full. Hun ville dra meg tilbake til det samme polet, forklarte 28-åringen.

Yogalæreren tipset henne deretter om at polet på Briskeby var åpent til klokken tre og 28-åringen gikk av sted.
Etter å ha handlet inn spriten møtte hun igjen på den kvinnelige yogalæreren.

- Jeg takket for tipset. Vi kom i prat og vi kom veldig godt overens. På en måte speilte hun meg. Hun så ut som en Frogner-jente. Hun var fint kledd og veldig hyggelig. Vi ble enige om å ta et glass vin en dag. Hun foreslo at vi skulle gjøre det med en gang. Jeg var redd for å være uhøflig og lot meg overtale, forklarte offeret.

Ville vise yogaøvelser

Deretter spaserte de hjem til leiligheten yogalæreren bodde.

- Jeg tok av meg skoene i gangen og hun viste meg rundt i leiligheten. Det var en stor og fin leilighet. Så serverte hun vin, fortalte den kvinnelige gjesten.

Kvelden før hadde vertinnen vært på en Halloweenfest arrangert av et kjent klesmerke hvor hun hadde tatt kokain. Hun hadde fortsatt noe liggende og tilbød sin gjest en linje med det narkotiske stoffet. Den kvinnelige gjesten takket nei.
De to fortsatte å drikke, men etter hvert ble stemningen mer amper. Plutselig begynte vertinnen å vise yogaøvelser.

- Jeg lo det først bort. Men hun strammet meg opp og beordret meg å bli med inn i stuen hvor hun viste meg yoga-øvelser, forklarte 28-åringen.

- Uenige om hva som utløste volden

Etter at de to hadde delt en flaske vin og drukket et par glass med spriten eksploderte det. Hva som forårsaket konflikten og hvem som begynte å slå er de to ikke enige om.

Yogalæreren hevder at det var hennes gjest som rev av henne et smykke og slo henne med en parfymeflaske. Dette avviser gjesten på det mest bestemte. Hun sier at hun uten forvarsel ble slått ned bakfra med noe hardt da hun skulle forlate leiligheten.

- Det neste jeg husker var at jeg lå på gulvet. Det var blitt mørkt. Hun satt over meg og slo og slo og slo. Hendene mine var bundet sammen over hodet, og jeg forsøkte å beskytte hodet mot slagene som kom og kom, forklarte gjesten.
Hun var sikker på at hun skulle dø.

- Sa hun måtte drepe meg

- Hun sa at hun måtte drepe meg. Hun var helt iskald og gjentok det gang etter gang. Jeg ba for livet mitt. Jeg sa det sikkert 100 ganger, forklarte den kvinnelige gjesten.

Til slutt mistet hun bevisstheten.

- Jeg våknet på gulvet. Det var blod over hele meg og over hele rommet. Jeg kom meg opp på beina og løp mot verandadøren, åpnet den og hoppet fra verandaen, fortalte offeret.
Hun løp over en gårdsplass og gjennom en hekk før hun kom til et bygg hvor hun fikk hjelp.

I retten i går bedyret den tiltale kvinnen at hun ikke forsto hvordan hun kunne ha påført et annet menneske så mye skade. Hun er også tiltalt for å ha inntatt kokain på Skarsnuten Hotell i påsken i fjor.

- Jeg driver et yoga-selskap. Det er stort sett harmoni der jeg er, sa hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder