AUF-LEDER: Mani Hussaini ble valgt til ny leder av AUF under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte i Oslo søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AUF-LEDER: Mani Hussaini ble valgt til ny leder av AUF under Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) sitt landsmøte i Oslo søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Hussaini valgt til ny AUF-leder

INNENRIKS

Til stående applaus ble Mani Hussaini (26) valgt til AUF-leder etter Eskil Pedersen søndag. Det var ingen andre kandidater.

Publisert: Oppdatert: 19.10.14 15:56

26-åringen sa på forhånd at han gledet seg, men var skjelven med tanke på å ta over ledervervet. Han overtar etter Eskil Pedersen, som har ledet ungdomsorganisasjonen i fire år.

Det var ingen motkandidater til Hussaini og heller ikke til noen av de andre plassene i sentralstyret. Alle kandidatene ble valgt inn til trampeklapp.

Ragnhild Kaski fra Finnmark er ny generalsekretær, mens Emilie Bersaas fra Rogaland er nestleder.

Mani Hussaini ble beskrevet som ”en vanlig gutt fra Jessheim” av leder i valgkomiteen Truls Wickholm. Likevel har han en litt annen bakgrunn enn mange andre nordmenn. Hussaini ble født i Syria, og hans familie kom til Norge som politiske flyktninger da han var tolv år gammel.

-AUF velger nå en leder som har vært på asylmottak med en familie som har mottatt sosialhjelp. I Frps regnestykke ville du vært en utgiftspost. Nå skal du lede landets viktigste ungdomsorganisasjon, sa Wickholm.

Hussaini har tidligere sagt at hans oppgave som AUF-leder blir å gjøre Arbeiderpartiet rødere og grønnere.

Her kan du lese mer om