POLITIET STANSET FLYET: Her har politiet rykket ut til Air Baltics avgang fra Oslo lufthavn Gardermoen til Kreta etter tips om mulig promille den 8.august i år. Fire i besetningen ble pågrepet etter å ha blåst rødt. Foto: PRIVAT ,

Air Baltic-kaptein anker promilledommen

Air Baltic-kapteinen som ble dømt til ti måneders fengsel i Øvre Romerike tingrett, mener dommen er for streng og anker til lagmannsretten.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I tingretten ble latvieren funnet skyldig på alle tiltalepunkter. Han og tre andre besetningsmedlemmer ble pågrepet på Gardermoen like før de skulle fly til Kreta med 109 passasjerer i august.

Alle fire var beruset. Kapteinen hadde en promille på 0,54 like før avgang.

– Anken ble levert fredag fordi han mener straffen er for streng. Vi skal levere anken til Eidsivating lagmannsrett, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Nettavisen.

Sett denne? Forsvarer om Air Baltic-kaptein: – Min klient er ikke en kriminell

Kapteinen sa seg skyldig i kun det første punktet i tiltalen. Han nektet blant annet for å ha drukket alkohol mindre enn åtte timer før tjeneste.

Fra før er det klart at styrmannen i Air Baltic-flyet, som ble målt til en promille på 1,35 og senere dømt til seks måneders fengsel, ikke får saken ankebehandlet i lagmannsretten.

P3-Ronny drakk seg full på jobb: Hvordan føles det egentlig å ha 1,35 i promille?

Hevdet de ble skjenket

– Dette er en besetning hvor fire av fem var sterkt og mindre sterkt beruset. Det er klart at det er alvorlig. Besetningen skulle ut på en relativt lang reise. Det utgjør et stort skadepotensiale, uttalte politiadvokat Camilla Ek Sørensen i Romerike politidistrikt, til VG i august.

En utfordring for politiet i saken var at alle de tiltalte hadde sprikende forklaringer. To av kvinnene som blåste rødt, hevdet de ble skjenket.

De kvinnelige kabinansatte ble også dømt i saken. De fikk henholdsvis 45 og 60 dagers fengsel.

(VG/NTB)

PS! I bunn av denne artikkelen kan du se intervjuet med norske Lars Erik, som varslet politiet om den berusede flybesetningen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder