FORSINKELSER: Uværet og tekniske problemer i Stanwick skaper forsinkelser i flytrafikken lørdag. Foto: NTB SCANPIX

Kraftige forsinkelser ved flere flyplasser i Europa

OSL: - Det blir bedre ut over dagen

Fly ved flere større flyplasser er forsinket - og mange tusen passasjerer må belage seg på å vente.

Mona Byrkjedal
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I tillegg til uværet, skal også tekniske problemer ved Sør-Englands hovedflytrafikk-kontrollsenter i Swanwick være årsaken til forsinkelsene, melder SkyNews.

Blant annet er det store forsinkelser ved Stanstead og Gatwick.
Ifølge avisen har problemet også påvirket fly fra Irland, og det er rapportert om forsinkelser ved Southampton flyplass. Også Malaga flyplass i Spania er rammet.

Ingeniør Dan Holland har fortalt SkyNews at forsinkelsene muligens er forårsaket av problemer med å kommunisere flydata mellom de små flyplassene og det regionale knutepunktet, Swanwick.

Sitter du fast? Del dine tanker i kommentarfeltet!

Også Oslo lufthavn, OSL, melder om forsinkelser. Innenlands er det uværet som hovedsakelig må ta skylden. Også enkelte flyvninger til hovedstaden fra de andre store flyplassene i Norge, ser ut til å være forsinket.

- På grunn av værforholdene, kan det oppstå forsinkelser i flytrafikken ved enkelte av Avinors lufthavner. Hold deg orientert om egen flygning på Avinor.no - eller ved å kontakte ditt flyselskap, oppfordrer Avinor på sine hjemmesider.

Uværet som har herjet har den siste tiden har ødelagt norske hus for store summer.

Pressevakt ved OSL, Ole Jørgen Holt Hanssen, informerer om at om lag 70 prosent av flyvningene er i rute.

-Det må fortsatt påberegnes noen forsinkelser, men været er bedre nå, og på OSL er det ingen operative begrensninger, sier han til VG like før klokken 10.

Flyet som skulle gått til Stavanger 09.45 er foreløpig det eneste flyet som er innstilt.

- Jeg tror det blir en bedring ut over dagen. Vi har hatt en natt der selskapene har fått flyene på plass igjen. Jeg vil oppfordre dem som skal ut å reise til å møte opp i tråd med billetten sin, og å holde kontakt med flyselskapet sitt, sier Hanssen.

Den kraftige vinden vil også føre til forsinkelser og kansellerte flyavganger fra Kastrup i Danmark lørdag.

- Passasjerene oppfordres til å kontakte sine flyselskap og/eller turoperatører for ytterligere informasjon, og til å følge trafikkutviklingen på cph.dk eller appen vår, oppfordrer Københavns lufthavn på sin hjemmeside.

Kraftig vind fører til at bare en av rullebanene på flyplassen kan benyttes, og dette resulterer i at færre fly enn normalt kan ta av og lande.

Send oss dine uværsbilder her !

Uvær skaper også vansker for andre flyplasser i Nord-Europa, noe som også påvirker trafikken til og fra Kastrup, i likhet med OSL.

- Det går riktig vei for Sør-Norge - været roer seg. Lørdag vil det til og med bli mye pent vær Østafjells, opplyser Kristen Gislefoss ved 21-30 tiden, fredag.

Les mer: Nord-Norge får mest helge-uvær

Ifølge Yr.no var det mest vind i Norge ved Kvitfjellet i morges. Klokken 07.00 blåste det 15,3 m/s. Kaldest var det i Kautokeino, med 31,3 minusgrader.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder