Frp-Hoksrud om «Taxi-Jens»: Føler meg litt lurt

Høyresiden skuffet over Aps taxi-stunt

ARENDAL (VG) Jens Stoltenbergs taxi-stunt skapte begeistring og misunnelse blant blå strateger, helt til det ble kjent at flere av passasjerene var forhåndsplukket og betalt.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg syntes det var et kult stunt. Derfor er jeg overrasket. Det er falskt, og jeg føler meg litt lurt. Jeg tror nok mange føler seg lurt nå. Ap burde ha vært ærlige om dette, sier Bård Hoksrud (Frp) til VG.

FASCINERT: Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud syntes Stoltenberg-stuntet var kult. Foto: HELGE MIKALSEN

Flere eksperter roste i går Ap og Stoltenberg for det kreative stuntet, og mente møtet med velgerne fremsto ekte og folkelig.

Hoksrud, som er Frps samferdselspolitiske talsmann, mener videoen med Stoltenberg som taxisjåfør stilles i et helt annet lys når det kommer frem at Ap hadde en avtale med flere av passasjerene på forhånd, som fikk betalt for å medvirke i videoen.

- Det er veldig spesielt når det viser seg at stuntet er kjøpt og betalt, mener stortingspolitikeren.

- Påtatt folkelig

KOMMUNIKASJONSSJEF: Sigbjørn Aanes i Høyre. Foto: STIG HAVNEVIK

Kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre skrøt av taxi-stuntet til Ap på en debatt om kommunikasjonsstrategi i valgkampen i Arendal i dag.

- Jeg må innrømme at jeg er misunnelig på dette stuntet, sa Aanes i debatten.

Men etter å ha hørt hvordan reklamefilmen ble til, sier han dette:

- Jeg synes taxistuntet var veldig morsomt og har senest i dag skrytt av det. Det er jo fint at statsministeren i Norge kan kjøre taxi for å snakke med vanlige velgere, men det blir litt påtatt folkelig hvis det stemmer at Arbeiderpartiet betalte noen av dem han snakket med, sier Aanes til VG.

- KrF betaler ikke

GLAD I Å KLEMME: KrF-leder Knut Arild Hareide sier han foretrekker å belønne folk som stiller opp for partiet med kos, ikke cash. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/VG

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han er overrasket over at partiet brukte «street casting».

- Jeg hadde ikke trodd dette. Dette gjør jo at videoens verdi faller i mine øyne. Jeg trodde ikke at de trengte å betale folk for å snakke med Jens, sier Hareide, og tilføyer at han selv benytter andre metoder:

- Når vi lager videoer i KrF, så gir vi folk en klem. Ikke penger.

Reklameguru Kjetil Try, som var med på å utvikle ideen til videoen, har sagt til VG at de brukte et castingbyrå for å sikre at de hadde noen som var tilgjengelige, samt å sikre en spredning i passasjerenes alder, kjønn og bakgrunn.

- 60 prosent av dem som er med i filmen er tilfeldige passasjerer som stoppet drosjen på gaten. Men vi måtte ha noen klare på forhånd for å sikre turer, så ikke Stoltenberg ble sittende den første halvtimen uten noe å gjøre, sier Try.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder