TALENTFULL FOTBALLSPILLER: Fotballmiljøet i Molde er i sjokk etter nyheten om at Mats Karlsen Amundsgård (22) ble funnet død søndag i Molde sentrum. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Foto: Romsdals Budstikke

Etterforsker mistenkelig dødsfall i Molde

Ordføreren: En av fotballlaget Træffs beste spillere

Politiet har satt i gang etterforskning etter at 22 år gamle Mats Karlsen Amundsgård ble funnet død i en elv i Molde søndag.

  • Geir Arne Kippernes
  • Silje Fjeldstad
Publisert:

Rundt klokken 12.00 søndag ble en ung mann funnet død i Molde sentrum.

- Den avdøde er Mats Karlsen Amundsgård. De pårørende er varslet. Politiet etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Det betyr at politiet etterforsker om det har skjedd noe straffbart, skriver etterforskningsleder og politioverbetjent ved Molde politistasjon, Kjell O. Moen, i en pressemelding.

- Hvorfor betrakter politiet dødsfallet som mistenkelig?

- Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall fordi vi ikke vet dødsårsaken, eller omstendighetene for at han ble funnet der han ble, sier operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Styrkar Gagnat til VG.

Det vil bli foretatt en obdusjon for å finne dødsårsaken.

- Det vil forhåpentligvis skje i mandag, sier etterforskningsleder Moen til VG.

Politiet er interessert i alle opplysninger i tidsrommet fra 21.00 lørdag til klokken 12.16 søndag. Det var da han ble funnet.

- Vi holder alle muligheter åpne i denne saken, sier etterforskningslederen.

Politiet har foretatt en rekke avhør i saken, men vet ikke hvorfor han befant seg i det aktuelle området der han ble funnet.

Fotballmiljø i sjokk

Ifølge rbnett.no var det to gutter på ni og ti år som oppdaget den døde mannen i elva. De varslet en voksen person på stedet som kontaktet AMK.

Samtlige nødetater rykket ut. Det ble raskt konstatert at vedkommende var død. Mats Karlsen Amundsgård, som er en kjent fotballspiller i lokalmiljøet.

Karlsen spiller på Træffs A-lag. Utenfor sportsklubbens hus ble det flagget på halv stang søndag.

- Han var en av spillerne på fotballklubben Træff som hadde som mål å rykke opp til 1. divisjon. Mats var kanskje regnet som lagets beste seniorspiller, sier ordfører Torgeir Dahl i Molde til VG.

- Det er mange som er berørt. Ikke bare i spillergruppa, men også blant mange andre i Træff. Dette var en gutt med en stor bekjentskapskrets, som har vært i Træff i mange år. Derfor er det mange som har det tungt i dag, sier Dahl til rbnett.

Dahl også sjef for kriseledelsen i kommunen.

- Kollegaene hans i Træff tar det tungt. Dødsfallet kom som et sjokk på dem, sier Dahl til VG.

Kriseteamet bistod de nærmeste pårørende på sykehuset, og deretter deltok på Træffhuset der spillere, trenere og ledere i Træff var samlet.

Træff skriver på sine hjemmesider at klubben er i sorg, og at de vil ha en minnestund for Mats Karlsen Amundsgård mandag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder