«Ikke fem øre» ble 250 000 kroner

FESTEN: Petter Stordalen og kona Gunhild åpningsfesten på hotell The Thief på Tjuvholmen i 2013. Etterpå ble det en bitter navnestrid om hotellet. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Betalte «tyven» for «The Thief»

Petter Stordalen sammenlignet Lasse Røssland med en sykkeltyv fordi han rappet navnet The Thief. Nå får «tyven» likevel 250 000 advokatkroner av hotellkongen.

  • Pål Ertzaas

Artikkelen er over fire år gammel

Den bitre feiden om navnet «The Thief» er over. Etter beinharde karakteristikker om tyveri og forsikringer om at man skulle ta saken til retten, ombestemte Petter Stordalen seg.

– Rådgiverne mine ville ikke inngå forlik, de mente vi burde kjøre saken for å statuere et eksempel. Men jeg mente han bare hadde vært litt overivrig, dratt det litt langt og også dratt på seg en del utgifter. Derfor ville jeg at vi skulle være litt «large» med ham. Dessuten gjør det at jeg slipper å dra i retten for dette, sier Stordalen til VG.

Ekspertens vurdering: Hvem snakker sant?

– Du har vært helt sikker på å vinne?

– Ja, jeg var aldri et sekund i tvil, jeg mener han hadde et troverdighetsproblem, blant annet fordi han registrerte navnet den dagen mailen om navnet gikk ut. Historien om at han tenkte ut navnet for at kjeden skulle stjele andres hotellgjester var helt Asbjørnsen og Moe, sier Stordalen.

– Betalte 250 000 kroner

Ifølge advokat Henrik Christensen inngikk de forlik fordi en rettssak ville gitt større interne kostnader, som man ofte ikke får tilbakebetalt.

– Hvor mye måtte dere betale Røssland?

– 250 000 kroner, opplyser Christensen.

Lasse Røssland bekrefter at saken er avsluttet:

– Vi har inngått forlik, bekrefter Lasse Røssland til VG.

TYVERI? Petter Stordalen mente han har blitt frastjålet hotellnavnet The Thief - og varslet rettssak. Nå har han likevel inngått forlik. Foto:Robert S. Eik,VG

Han havnet i striden da gullkortmedlemmene i hotellkjeden Nordic Choice fikk en epost med navnet på det nye prestisjehotellet på Tjuvholmen. Samme dag sendte nemlig Røssland en søknad til patentstyret hvor han ba om merkevarebeskyttelse for «The Thief».

Les også Gunhilds historie: Min egen kropp ble min verste fiende.

Ifølge ham selv planla han en hotellkjede som skulle stjele kunder fra andre kjeder, derfor valgte han navnet som på norsk betyr «Tyven».

Det passer best på Røssland selv, har Stordalen hevdet i saken. Nå smiler han av saken, og kan fleipe om den pussige navnestriden:

– Tyven sier alltid at alle de ander stjeler, ler Stordalen.

THIEF-VENN: Gunhild Stordalen fikk overraskende nattparty av mannen Petter på nettopp The Thief. Foto:Magnus Sandberg,VG

Patentstyret ga Røssland medhold i sin behandling av saken, og til høsten skulle saken opp for retten. Det blir det nå ikke noe av. Røssland vil ikke si hvor mye han fikk av Stordalen & co for å gi fra seg retten til navnet:

– Skal ikke betale ham fem øre

– Jeg har fått et tilbud jeg har valgt å takke ja til. Jeg hadde pådratt meg en del advokatutgifter som blir dekket, så jeg har ikke tapt penger på dette, sier Røssland.

Men det var akkurat Stordalens folk ville at han skulle gjøre. I et intervju med VG i juni 2014 var Stordalen svært negativ:

– Når noen stjeler sykkelen din, skal du ikke måtte betale for å få den tilbake, sa Petter Stordalen. Hans advokat Henrik A. Christensen – Det er så frekt at det går ikke an, mener Christensen.

Petters uventede feiring: Overrasket kona med nattparty!

Men det var akkurat Stordalens folk ville at han skulle gjøre. I et intervju med VG i juni 2014 var Stordalen svært negativ:

Han avviste da blankt at det skulle bli noe forlik:

– Vi kommer til å saksøke ham. Vi skal gå «all the way», og det kommer til å koste ham skjorta. Vi skal ikke betale ham fem øre, sa advokat Christensen til VG i fjor.

Ifølge ekspertene kunne det blitt en stid om hvem som snakker sant av Stordalen og Røssland.

Flere artikler

  1. Petters tale forsinket festen: Gunhild Stordalen takker vennene for støtten

  2. Petter Stordalen overrasket kona med natt-party – Mette Marit deltok

  3. Pluss content

    Denne talen kostet 3,5 mill

  4. Bill Clinton fikk 3,5 millioner for denne timeslange talen: Stordalen er Clintons største enkelt-bidragsyter

  5. Petter Stordalen gir barna 25 milliarder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder