SIKTET: Politiet mener at mannen i 40-årene var den siste som Veronica i live. Nå er han siktet for legemsbeskadigelse. Foto:Håvard Nesbø,Sogn Avis

Politiets «kronvitne» siktet for legemsbeskadigelse mot Veronica

Hadde et forhold til avdøde

Ble først siktet for falsk forklaring

Erkjenner ikke straffskyld

Politiet mener at mannen i 40-årene var den siste som Veronica (22) i live. Nå er han siktet for legemsbeskadigelse i tidsrommet da hun forsvant.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var i midten av november at 22 år gamle Veronica Heggheim Stegegjerdet ble funnet død i strandkanten ved Barsnesfjorden i Sogndal etter å ha vært savnet i over tre uker.

Siktelsen utvidet

Politiet mener at mannen i 40-årene var den siste som Veronica i live. De to skal ha hatt et forhold, og mannen ble lenge omtalt som politiets «kronvitne».

DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto:Politiet,

– Siktelsen er utvidet til å gjelde legemsbeskadigelse mot Veronica Heggheim Stegegjerdet. Siktede vil bli begjært varetektsfengslet i fire nye uker i Sogn tingrett mandag formiddag, sier politiadvokat Katrine Trønsdal i Sogn og Fjordane politidistrikt til VG.

Etter det VG kjenner til er legemsbeskadigelsen knyttet til tidsrommet da Veronica forsvant.

Det skal være en hevelse i ansiktet på avdøde som er bakgrunnen for at siktelsen nå er utvidet, får VG opplyst.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for falsk forklaring eller legemsbeskadigelse. Jeg har vondt for å forstå at siktelsen slik den nå foreligger skal kunne begrunne videre varetektsfengsling, sier forsvarer Trygve Staff til VG.

Endret forklaring

For tre uker siden ble mannen siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet. I tre vitneavhør forklarte mannen at han kjørte Veronica hjem til boligen hennes lørdag 25. oktober.

I et anonymt intervju med Sogn Avis uttalte mannen at han angret på at han hadde kjørt 22-åringen hjem denne dagen, og overlatt henne til seg selv.

– Jeg har hele tiden tenkt på hva som kan ha skjedd og hvor hun er, sa mannen i intervjuet.

BODDE HER: På andre siden av Barsnesfjorden, litt over en kilometer unna huset Veronica leide, ble 22-åringen funnet død i strandkanten. Foto:Tor Erik H. Mathiesen,VG

Da siktede i et fjerde avhør ble konfrontert med datatrafikk som politiet hadde innhentet, vedgikk han at forklaringen ikke stemte.

Under et fengslingsmøte i Sogn tingrett forklarte han derimot at han dro hjem til Veronicas bolig om ettermiddagen og kvelden fredag 24. oktober. I kjennelsen fra fremgår det ikke hvor lenge han var i eller ved boligen.

Tidligere straffedømt

Mannen i 40-årene er også siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Dette forholdet har han delvis erkjent.

Tidligere er mannen dømt til fengsel i 120 dager for blant annet vold mot politiet. Slaget hans brakk fingeren på en politibetjent som ble sykemeldt etter volden.

I dommen fra 2009 ble han også felt for å ha tatt kvelertak på en kvinne og for å ha slått en mann. Han har også unnlatt å møte til soning.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder