ÅSTEDET: En mann ble i midten av september 2013 funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien.

ÅSTEDET: En mann ble i midten av september 2013 funnet død i en leilighet på Ravnåsen på Gulset i Skien. Foto: Per Åge Eriksen , NTB scanpix

Drepte huseier - spiste popcorn på åstedet

Mannen drepte huseieren med 48 knivstikk. Så poppet han popcorn på åstedet, ifølge kjæresten.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var i september 2013 at politiet først fikk melding om drapet. Nå, to år senere, er saken oppe i retten.

Kvinnen hevder hun sov på soverommet mens kjæresten drepte 35-åringen de bodde hos, og at hun ikke fikk vite om drapet før kjæresten kom inn på soverommet og fortalte at 35-åringen «ikke var mer», ifølge Varden.

Paret skal ha oppholdt seg i leiligheten i flere timer etter at drapet hadde funnet sted. Mens 35-åringen lå død på kjøkkenet, tilberedte drapsmannen popcorn på åstedet.

– Vi spiste popcorn, bekrefter kvinnen i retten, ifølge Varden.

Etterpå pakket de noen bager med klær og forlot leiligheten.

Siktet for drap: Spiste kebab før han meldte seg

Drapsmotiv

Den drapstiltalte har fortalt i retten at det var en krangel mellom kjæresten og huseieren som gjorde at det «svartnet for ham».

Ifølge tiltalten stakk han 35-åringen 48 ganger med en bajonett. Før hendelsen hadde 43-åringen vært ruset på amfetamin i flere døgn uten å sove, og kan ifølge Varden bare huske å ha stukket 35-åringen én gang.

Narkotikamiljø

Både den drepte og den drapstiltalte tilhører narkotikamiljøet i Skien.

Politiet var i leiligheten mellom 8. og 9. september 2013. Da hadde liket av den drepte ligget gjemt i over tre døgn. Ifølge Varden lå liket på verandaen pakket inn i et teppe og to dynetrekk, skjult under røde sofaputer og fire pynteputer.

Det var TV 2 som tipset politiet om drapet i 2013. Mannen ble pågrepet av politiet 12. september 2013. Han erkjente straffskyld.

Drepte Engla: Bestilte pizza og fanta

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder