Foto: Simen Grytøyr

Forlenget varetekt for Eirik Jensen

Forsvareren anker til Høyesterett

Spesialenheten for politisaker fikk i dag medhold i sin anke da Borgarting lagmannsrett besluttet at varetektsfengslingen av korrupsjonssiktede Eirik Jensen blir forelenget med én uke.

  • Heidi Østhus Erikssen
  • Øyvind Gustavsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I slutningen fra lagmannsretten står det følgende:

«Eirik Jensen, født 1957, kan fortsatt holdes i varetektsfengsel inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten, men ikke ut over 3. juni 2014. Han undergis brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.»

Politimannen ble tirsdag i forrige uke varetektsfengslet i ytterligere én uke med brev- og besøksforbud. Spesialenheten hadde bedt om to, og anket kjennelsen til lagmannsretten.

Tirsdag fikk de medhold.

Nå vil Jensens forsvarer, Jens-Ove Hage Hagen, på vegne av Jensen, anke kjennelsen fra lagmannsretten. Allerede i dag leveres anken til Høyesterett for beslutningen om å holde Jensen én uke til i varetekt, melder NRK.

- Jeg stusser litt over at lagmannsretten har gitt Spesialenheten medhold med en så snever begrunnelse, sier Eirik Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til VG.

- Tingretten fant at en uke varetektsfengsling ville være nok etter et fire timer langt rettsmøte og en kritisk gjennomgang av Spesialenhetens begrunnelse. Da må man forvente at lagmannsretten begrunner bedre hvorfor de er uenige i den avgjørelsen.

- Jeg mener lagmannsrettens begrunnelse er for snau, og at de ikke har foretatt en egen kritisk analyse.

Hagen forteller at hans klient er svært fortvilet over lagmannsrettens beslutning.

- Han hadde håpet og trodd at han skulle bli løslatt i dag. For ham teller hver dag.

VG har tidligere skrevet om et kontantbeslag på 30.000 kroner som anses som svært sentralt i etterforskningen mot Eirik Jensen.

- Skjellig grunn til mistanke om grov korrupsjon er blant annet knyttet til disse 30.000 kronene, samt det at han tidligere har mottatt penger og tjenester, har etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten tidligere uttalt til VG.

Eirik Jensen, som nekter straffskyld, har forklart at kontantbeslaget blant annet stammer fra tilbakebetaling av et lån han skal ha gitt narkobaronen Gjermund Cappelen (47). Spesialenheten fester ikke lit til denne forklaringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder