FAMILIEFERIE: Dette bildet ble tatt av Anniken Hauglie, mannen Lars Jacob Hiim og barna Oskar og Kristina, dagen før ulykken i Thailand. Foto:,privat

Oslos skolebyråd Anniken Hauglie i stygg golfbil-ulykke i Thailand

Oslos profilerte skolebyråd, Anniken Hauglie (42), hadde ladet opp til høsten valgkamp for Høyre med fire ukers sommerferie. Nå sitter hun på isolat etter en stygg ulykke i Thailand.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ulykken påførte 42-åringen benbrudd med komplikasjoner og en avlyst valgkamp.

– Sammen med familien skulle jeg bare slå i hjel noen timer i Chiang Mai i Thailand. Derfor dro vi til Kongepalasset for å se oss litt rundt. Det regnet, og vi benyttet anledningen til å leie oss en liten golfbil med sjåfør. Da vi så skulle kjøre ned en bakke, veltet bilen og jeg ble sittende fast og dratt under bilen bortetter asfalten og inn i et hus, beskriver Anniken Hauglie til VG.

Venter på operasjon

Hun kom hjem fra sykehusopphold i Thailand sist lørdag. Tirsdag ettermiddag venter hun på operasjon på Oslo universitetssykehus Ullevål sykehus etter til dels store skader i det venstre beinet, i tillegg til beinbruddet som ble behandlet i Thailand.

Les også: Henter hjem nordmenn fra sykehus i Thailand

Hele familien på fire ble rammet av ulykken, men det var mamma Anniken Hauglie og hennes yngste barn som fikk hardest medfart.

– Vi ble kjørt rett på sykehus i Thailand og fikk god behandling der. De gjorde det de kunne gjøre. Men nå er jeg lagt inn her på Ullevål fordi det må flere operasjoner til på det mest skadede beinet, sier Anniken Hauglie.

Hun legger ikke skjul på at hun har sterke smerter, og håper den første operasjonen kan bidra til å døyve smertene i foten.

Familien fikk lettere skader

Tidligere byråd i Oslo, nåværende stortingsrepresentant i Utdanningskomiteen, Kristin Vinje, tar over som skolebyråd i hovedstaden frem til valget.

– Jeg er veldig takknemlig for at Kristin Vinje kunne ta over på så kort varsel, selv om tidspunktet for at dette hendte meg, var ubeleilig. Nå får jeg se om jeg kan bidra på andre måter i valgkampen, sier Hauglie.

Kommentar:Den store skolekrigen

Byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo sendte ut følgende pressemelding om ulykken tirsdag formiddag:

«Under en organisert utflukt på sommerferie i utlandet ble kjøretøyet som transporterte Anniken Hauglie og hennes familie utsatt for en ulykke. Hennes mann og barn pådro seg lettere skader, men Hauglie måtte legges inn på lokalt sykehus med benbrudd og komplisert skade.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder