Politiet var 89 kilometer unna

Responstiden har vært et tema, innrømmer politimester

Kripos har ankommet Årdal

Næmeste politipatrulje var ni mil unna da politiet ble varslet om bussdrapene i Årdal.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Politiet reiste til stedet umiddelbart etter at de fikk varsel. Det er den tiden det tok. Det var 89 kilometer å kjøre fra Lærdal der de var, til stedet, sier Ronny Iden, politimester i Sogn og Fjordane på en pressekonferanse i Florø mandag kveld.

- Hvorfor var dere ikke fremme før? spurte reporterne på pressekonferansen.

- Dette var den patruljen som fikk oppdraget fordi det var den nærmeste patruljen, sier Iden.

- Men hva synes du om at det tok så lang tid?

- I denne tragiske saken kan vi selvfølgelig si at det ikke var bra. Men vi vet ikke noe mer om omstendighetene rundt det, sier politimesteren.

- Jeg skjønner at det er interesse rundt dette, men det er ikke der oppmerksomheten vår nå har vært, vi må se på det i ettertid.

LANGT: Nærmeste politipatrulje var i Lærdal og politiet kjørte 89 kilometer før de kom frem til åstedet for busstragedien i Årdal. Kart: GOOGLE MAPS/VG Foto:


Gjerningsmannen har tatt livet av de andre passasjerene og sjåføren et sted mellom stoppestedene Øvre Årdal skysstasjon og Sletterust.

Kripos ankom natt til tirsdag åstedet for det tragiske trippeldrapet, for å bistå i etterforskningen.

Politiet kom fram til åstedet klokken 18.49, og da hadde allerede brannvesenet kontroll på gjerningsmannen. Politiets pågripelse skjedde 18.57. Det er 1 time og 22 minutter etter at politiet fikk melding om hendelsen.

Politiet opplyser at på grunn av forhåndsmeldte trafikkmeldinger valgte politiet å kjøre fra Lærdals-området til åstedet via Filefjell.

Ifølge det VG får opplyst skal bussen som gikk sørover fra Årdalstangen mot Oslo aldri ha kommet frem til det sistnevnte stoppestedet.

På nettsidene til Statens Vegvesen ligger det melding om at framkommeligheten i Midnestunnelen mellom Årdalstangen og Øvre Årdal kan være redusert fram til klokka 18.

På Øvre Årdal skysstasjon gikk Keilon Stenfeldt Nilsen av bussen.

- Det var veldig surrealistisk. Det var veldig ekkelt når jeg så overskriftene på nettavisene, sier 18-åringen til VG.

Valdresekspressen skulle ifølge rutetabellen gå fra Årdalstangen 16.35 og bruke 20 minutter til neste stopp, Øvre Årdal skysstasjon.

Til neste holdeplass, Sletterust, kom altså aldri bussen. Der skulle bussen ha ankommet klokken 17.13.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder