DREPT: Narges Josefi (27) ble drept av sin egen ektemann. Liket av henne ble funnet bak Jorkjend-bygget på Hamar.Dette bildet var det første bildet politiet gikk ut med i starten av etterforskningen. Foto:Politiet,NTB scanpix

Hamar-drapet: Drepte kona med tosifret antall
knivstikk

Vitner til politiet: - Kona kledde seg vestlig

Avslørt av overvåkningsbilder

Obduksjon viser at kona var gravid

Da ektemannen i avhør så at politiet hadde overvåkningsbilder av ham og kona og de to barna like ved der kona ble funnet drept, la han alle kortene på bordet

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I et avhør sent torsdag kveld erkjente den 37 år gamle ektemannen til Narges Josefi (27) at det var han som hadde tatt livet av henne.

Det var Hamar Arbeiderblad som først varslet at ektemannen hadde tilstått fredag morgen.

VG får opplyst at det var overvåkningsbildene politiet hadde samlet fra nærområdet, som gjorde at ektemannen la alle kortene på bordet.

Sikker observasjon

I avhøret ble ektemannen konfrontert med overvåkningsbilder som viser han selv sammen med kona og de to barna, like i nærheten av hvor kona senere ble funnet drept med en kniv ved siden av seg.

– Vi har bekreftet at det er snakk om en sikker observasjon av den siktede og den drepte like i nærheten av der drapet skjedde, også i det aktuelle tidsrommet for drapet, sier politiadvokat André van der Eynden til VG.

Politiadvokaten sier at erkjennelsen kom i det fjerde avhøret av ektemannen.

– Det var i hans andre avhør som siktet, sier Eynden. Han vil ikke kommentere hva som var den konkrete grunnen til at ektemannen erkjente.

DREPT: Kvinnen ble funnet bak Jorkjend-bygget på Hamar. Her er kimteknikerne i gang, mens saken har status som et mistenkelig dødsfall. Foto:Jo E. Brenden,NTB scanpixHan sier at de nå regner saken som oppklart, men det gjenstår ennå noe etterforskning for å kunne avsløre hva som skal være motivet for det brutale drapet.

Etter det VG får opplyst har venninner av kona forklart politiet i avhør at ektemannen har mislikt at hun opptrådte for vestlig, blant annet i klesstilen. I følge politiet skal dette være et viktig spor som de vil forfølge videre.

VG får videre opplyst at ektemannen hadde konvertert til kristendommen.

Både kona og han hadde et utvisningsvedtak på seg fra desember 2013.

Begge hadde inne en omgjøringsanmodning hos UDI.

Jobber med motivet

– Foranledningen for hva som skjedde før drapet, er nå en viktig del av etterforskningen. Vi har ikke låst oss til en bestemt teori om hva som kan være motivet. Her går vi bredt ut, og jeg vil ikke kommentere hva vitner har sagt i avhør, sier politiadvokaten til VG.

Obduksjonsrapporten av den 27 år gamle kvinnen viser at hun ble stukket med et tosifret antall knivstikk, og at hun ble stukket med det som blir omtalt som en fritidskniv.

VG får også bekreftet at obduksjonsrapporten viser at Josefi var gravid da hun ble drept. Dette har også Hamar Arbeiderblad skrevet tidligere.

ADVOKAT: Advokat Jostein Løken representerer den drapssiktede ektemannen. Foto:ERLEND OFTE ARNTSEN,

VG får opplyst at politiet venter på en DNA-undersøkelse som kan vise hvem som er faren.

Ifølge politiets opplysninger har ikke politiet noen grunn til å tro at noen andre enn den drapssiktede mannen, også er barnefaren.

Politiadvokat Eynden sier politiet fortsatt ikke vil hverken bekrefte eller bekrefte opplysningene om at kvinnen var gravid.Advokat Jostein Løken sier til VG at ektemannen er langt nede etter drapet.

– Dersom opplysningene om at hun var gravid, er riktige, er tragedien enda større. Det var en lettelse for ham å erkjenne de faktiske forhold. Hva som har vært bakgrunnen for det som skjedde er det for tidlig å si noe om, sier han til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder