Fem dømt for gjengvoldtekt

(VG Nett) En etter en voldtok de fem mennene en 16 år gammel jente på Skullerud i Oslo. Nå er de dømt til opptil åtte års fengsel.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

I ettermiddag fikk de tiltalte lest opp dommen i Oslo tingrett.

Den tiltalte 27-åringen ble dømt til åtte års fengsel. En 21 år gammel gutt ble straffet med seks år og seks måneder bak fengselsmurene.

En 25-åring og 29-åring er begge dømt til fem års fengsel. Den siste tiltalte som er 20 år må sone fire år i fengsel.

De dømte må betale hver av de to kvinnene 200.000 kroner i oppreisning.

- Behandlet som dyr

Den grove gjengvoldtekten skjedde på Skullerud i Oslo i desember i fjor. 27-åringen og 21-åringen som fikk de lengste straffene er også dømt for en gruppevoldtekt av en 29 år gammel kvinne ni dager senere.

De andre i saken er dømt for medvirkning.

Etter å ha blitt ruset på heroin var 16-åringen ute av stand til å forsvare seg. I retten fortalte jenta om voldtektene som pågikk i timevis av seks menn som ignorerte protestene hennes.

- Alle de som er her i retten var inni meg, unntatt én. Han tok bilder mens de andre hadde det veldig gøy med å få meg til skrike. De behandlet meg som et dyr hele kvelden, sa jenta gråtende under sin forklaring i Oslo tingrett.

Hovedmann på rømmen

Den sjette tiltalte i saken, Bestun Karim Asad (27), er på rømmen, og etterlyst med bilde over hele Europa. Politiet beskriver ham som farlig. Under forklaringen i retten beskrev den nå 17 år gamle Bergens-jenta ham som den mest brutale, og sa at han begikk den første voldtekten.

- De brukte meg som madrass. Alle de som var der visste at jeg ikke ville det, sa jenta som fortalte at hun fikk fysiske skader og blødde mens overgrepene pågikk.

Flere av de tiltalte endret forklaring underveis i rettssaken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder