VIL AVKLARE: Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell ser frem til å få en utredning om den norske pelsdyrnæringen. Foto: NTB SCANPIX

Skal gjennomgå pelsdyrnæringen

I statsråd fredag ble det nedsatt et utvalg som skal gjennomgå pelsdyrnæringen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Fylkesmann Anne Karin Hamre skal lede utvalget, som har ni medlemmer.
Formålet med utvalgsarbeidet er å bidra til forutsigbarhet til pelsdyrnæringens framtid i Norge. Utvalgets jobb er å både utarbeide et alternativ med bærekraftig utvikling og et alternativ med styrt avvikling.

Landsbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener utvalget gir et godt grunnlag for objektiv gjennomgang av pelsdyrhold i Norge og internasjonalt.

- Jeg er glad vi har fått et utvalg med bred faglig og erfaringsmessig bakgrunn, sier Vedum i pressemeldingen fra Miljøverndepartementet.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) sier det å få avklart pelsdyrnæringens framtid i Norge er en svært viktig sak.

- Jeg ser fram til å lese utredningen når den er klar om et års tid, sier han.

Dyrevernalliansen er sterkt kritisk til utvalget.

- Helt unødvendig, og en hån mot alle dyrevernere på Dyrenes Dag, mener organisasjonen.

De oppfordrer den påtroppende borgerlige regjeringen til å avvikle statsstøtten til næringen. Pelsnæringen mottar støtte på rundt 44 millioner i året.

Næringen håper på sin side at utvalget vil konkludere med at pelsdyr er en naturlig del av landsbruket i Norge.

- Pelsdyrnæringen er en lønnsom del av norsk landbruk, og således svært viktig for å sikre bosetting og verdiskaping i Distrikts-Norge, skriver Norges Pelsdyralslag i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder