IKKE GODT NOK: - Antallet politifolk har så å si stått på stedet hvil etter 2008, sier Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen. Foto: TROND SOLBERG

Mindre politi de siste fem år

Antall nye politistillinger har ikke holdt tritt med befolkningsøkningen de siste fem årene, viser tall fra Politidirektoratet (POD).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I 2008 var det 1,8 politifolk per 1000 innbyggere, noe POD mente ikke var godt nok. Målet var å øke bemanningen til to politifolk per 1000 innbyggere innen 2020.

Men utviklingen har siden 2008 gått feil vei, viser dokumenter fra POD som Dagsavisen har fått tilgang til. I dag er det 1,6 politiårsverk per 1000 innbyggere. Tallet inkluderer særorganer som Kripos og Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Hvis man kun regner antall politifolk i de 27 politidistriktene, er det i dag 1,5 politifolk per 1000 innbyggere.

- Antallet politifolk har så å si stått på stedet hvil etter 2008. Fra og med i år får vi effekten av 720 nyutdannede polititjenestemenn og -kvinner og et slikt antall politifolk vil bli ferdig utdannet hvert år. Det vil bedre noe på situasjonen, sier Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen.

Etterslepet er imidlertid for stort, mener han.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men han har tidligere uttalt at veksten i antall årsverk til politistillinger har vært lavere enn befolkningsveksten for perioden 2008-2011.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder