IKKE TULL: PST har lagt ut denne stillingsannonsen på sine egne nettsider og flere jobbsøkersider. Foto: Skjermdump

PST søker «snikende alvebetjent» på Svalbard

I den uvanlige jobbannonsen fra PST ligger det imidlertid en hemmelig beskjed.

«Midlertidig stilling som snikende alvebetjent» med arbeidssted Nordpolen, heter det i annonsen på PSTs nettsider. PST melder om at statlig styrte nettverksoperasjoner utgjør en «vedvarende trussel mot julenissens verdier», og søker en ny ansatt til «julenissens sentrale enhet».

Du må motiveres av tanken på å «beskytte julenissen og hans verksted».

– Det er tull, men det er ikke tull. Det er jo vi som står bak, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til VG.

For det blotte øyet er det en helt absurd annonse, spesielt når den kommer fra den norske sikkerhetstjenesten. Men i annonsen ligger det en kode som skal hjelpe PST med å rekruttere de beste teknikerne, kan Bernsen avsløre.

– Det er en del av en rekrutteringskampanje som starter nå, for å rekruttere teknisk personell. Det skal ligge skjulte koder her, som de som er gode vil klare å komme videre med, sier PST-seniorrådgiveren.

Bak setninger som «førerkort for reinsdyrslede klasse X er en fordel» og lovnader om perfekt kokt risengrynsgrøt ligger det altså en hemmelighet.

– Det vil komme en julekalender etter hvert. Vi har hatt slike stillinger ute før for å få teknisk personell, sier Bernsen.

For den forrige annonsen de kjørte, vant de Finn Job Awards for beste stillingsannonse. Da skulle jobbsøkerne ifølge Politiforum løse følgende kode:

«En oktobermorgen fikk vi pulsen til å øke 
var det en hackeR som hadde lykkes med forsøkeT 
men en HAI I en TWeeT 
er ikke særlig 1337. 
løser du gåtEn bør dU vurdere å søke» 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder