Politiet melder om bråk i påsken

Politiet i Oslo og Sørvest har fått flere klager på bråk som forstyrrer helligdagsfreden, og minner om forbudet mot utilbørlig larm på helligdager.

NTB

– Det drypper inn meldinger, og det dreier seg om alt fra fester som fortsetter utover formiddagen eller folk som driver med støyende arbeid som for eksempel betongsaging. Da er det utenfor det som kan godtas, og er det som er utilbørlig larm. Så når vi får klager som anses som såpass sjenerende for andre, så prøver vi pålegge dem å avslutte arbeidet, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

les også

Påskeværet: Mot 20 grader i sør – regn i nord

Politiet har blant annet fått melding om støy fra byggearbeid i Dronning Eufemias gate. Arbeiderne har blitt pålagt å ikke drive med støyende arbeid, opplyser politiet.

Operasjonslederen understreker at det ikke er unormalt mye støy, men ettersom det er en høytidsperiode så forventes det at det skal være ro og orden.

Som følge av klagene, minner politiet om at det fra kl. 00 til 24 på helligdager skal være helligdagsfred, som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

– Vi blir ikke nedringt, men ettersom det kom en del klager tenkte vi det var greit å minne om forbudet. Det er ikke sikkert alle er kjent med det, sier Jøkling.

Også utenfor Oslo har det blitt meldt om støyende arbeid. Politiet i Øst har pålagt et firma med ti arbeidere i Blystadlia i Akershus å avslutte arbeidet.

Flere klager har også nådd politiet i Sørvest, som påpeker at det erfaringsmessig vil komme flere klager i løpet av påsken. De oppfordrer folk til å bruke sunn fornuft før man tar fatt på støyende arbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder